youtube

marți, 21 octombrie 2014

Trăiri într-o zi obișnuită

Nasty e o fată frumoasă, cuminte și desteaptă. E șefa clasei. Mă salută respectuos, iar eu din simpatie am strâns-o puțin de obraz." Mă doare, domn' diriginte!". "E bine, îi răspund. Asta înseamnă că ai obrajii subțiri! Sunt prea mulți oameni cu obraji din a căror piele poți face o pereche de bocanci!".

Nea Costică, mecanicul, un domn înalt și foarte manierat, flutură mâna de la distanță mare și vine spre mine șchiopătând. "Ce-ați făcut?". "Mă dor genunchii domnu' profesor". "Ați stat prea mult la biserică?". "Aș, de unde. Nici n-am dat pe acolo". "Atunci de aceea vă dor. Genunchii trebuie îndoiți cât mai des la rugăciune!". 

În fostul cabinet de limbi străine pe perete atârnă o hartă a Marii Britanii. În punctele Cardinale sunt simbolurile englezilor. În nici un caz Regina Elisabeta. Nici vreo biserică, nici Mister Bean. Într-un colț al posterului sunt Beatels. Cei ce au adus moda hippie. În altul e Elton John. Ăsta a adus moda sodomiei în căsătorie. În alt colț sunt Sinner Girls / "Fetele păcătoase". Și noi mai avem pretenții să fie tinerii morali!

"Ați spus că fiecare drum trebuie început c-o rugăciune, îmi zice Kassandra. Ieri, un preot a fost accidentat mortal de o șoferiță! De ce a îngăduit Dumnezeu asta? Ce, nu s-a rugat?". "Dumnezeu permite accidente să învățăm că nu suntem nemuritori. Și totuși nu luăm aminte... Mai mult, hainele religioase, icoana sau apartenența la o grupare religioasă nu te face imun la accidente! Și nici atât rugăciunea spusă din buze. Nu e suficient să rostești doar "Tatăl nostru". Trebuie și trăit.


În timpul unui test la Uniunea Europeană toți elevii sunt puși numai pe copiat. Cum fac un metru într-o direcție se pun pe hoție școlară. La sfârșit le-am spus că societatea întreagă e pusă pe furat. Pe șmecherit. Cred că pot obține totul prin înșelare. Ori cu bani. "Românii cred că vor putea șmecheri și mântuirea. Că în cer poți intra și nesfânt. Că va fi o gaură prin gard pe unde să se strecoare. Sau că vor păcăli cu o monedă de 50 de bani pe Stiks, să-i treacă râul morții! Evident, nu se poate! Cerul nu poate fi furat. Ci câștigat doar prin pocăință cinstită... Și credință în sângele lui Hristos!

Un comentariu: