youtube

vineri, 31 octombrie 2014

Duminică la vot - de Vladimir Pustan


Mahmuri de la ziua Morților, târându-și dovleci de Halloween cu o sacoșă cu făină în mână, românii se vor duce duminică la vot. Neoprotestanții după ce vor celebra Cina Domnului, pentru că așa s-a nimerit să fie. De ziua morților, de sperietură și de euharistie.

Adept al votului cenzitar scriu că alegerile sunt libere dar rezultatele le plătim. Președinții răi sunt aleși de cetățeni buni care nu votează.

Considerați votul ca un privilegiu pentru că în decembrie 1989 s-a murit și pentru asta. Pedeapsa de-a nu fi interesați de politică e să fii condus timp de patru ani de proști mai mari decât tine.

M-a întrebat cineva dacă creștinii de azi sunt preocupați doar de lumea asta. Cred că nici de asta, nici de cealaltă. Trăim nu în democrație sau anarhie ci în apatie.

Mă voi duce duminică la vot pentru că i-am învățat pe oameni în biserică faptul că trebuie să umblăm după lumea cealaltă, dar pe asta trebuie să ne străduim s-o facem mai bună.
 
V l a d i m i r _ P u s t a n 

http://www.ciresarii.ro/index.php/duminica-la-vot-vladimir-pustan/

6 comentarii:

  1. Inca un punct in care nu sunt de acord cu fratele Pustan...deloc. :) Facem noi lumea mai buna mergand la vot? Nici un om fara Dumnezeu nu e mai bun ca altul cand vine vorba de BANI (=politica)! Daca nici Crestinii cu greu se tin curati in privinta asta, dar mai ales oameni ajunsi in functii dar fara Dumnezeu in inima. In Germania nu mai este NICI un partid (deci nici cele asa zise crestine) care sa nu dea macar cateva legi impotriva Bibliei! Mergand la vot, votezi deci pe cei care dau legi impotriva voii lui Dumnezeu. ...Sau...este vreun partin in Romania care are Biblia ca agenda? Pe acela il votez!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Votul nu are treabă cu Evanghelizarea. Numai Evanghelia face oameni mai buni...
      Totuși exercitarea votului de către creștini este un drept social. Poți să te folosești de acest drept sau nu... Dacă nu te folosești s-ar putea să vină înapoi comunismul... E drept că Dumnezeu poate să-l oprească. Dar inițial se folosește de noi...

      Ștergere
  2. Cand e vorba de politica imi vin doua verseturi in gand:
    "Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ." care pentru mine inseamna " nu va amestecati in lucrurile astea pamantesti pentru ca avem altceva la ce suntem chemati" si "Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea." :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Cri. Dumnezeu există dar nu în politică. De aceea noi nu facem politică.
    Interesant e ca totusi supunem o multime de decizii la vot in...biserici!

    RăspundețiȘtergere
  4. interesant da. N-am stiut. Dar ma gandesc ca "votul" la care va referiti este cel aplicat cand e vorba de decizii care trebuiesc luate de Conducerea unei Adunari (fratii alesi in Conducere). Deci cati din frati sunt pentru sau impotriva la ceva? Cred ca ar trebui sa se procedeze ca in USA la procese. Daca numai UNUL din jurati este de alta parere, nu se ajunge la o sentinta! :)...Asa ar fi de fapt crestineste! Sa incerci sa aduci pe toti fratii la aceiasi decizie (BIBLICA) :)... Bineinteles la baza trebuie sa stea faptul ca fratii alesi in Conducerea Adunarii sunt alesi pe baza Cuvantului lui Dumnezeu! ...Pacea Lui, frate Nicu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gândești ca un teolog Cri. Îmi place...
      Dumnezeu să fie cu noi toți, Amin!

      Ștergere