youtube

sâmbătă, 30 iulie 2011

Relații personale dificile - de Nicolae.Geantă

Uneori este greu să comunici, să ai o relație bună cu cei din jur. Din casă, din societate, de la serviciu. Cineva spunea să cel mai greu e să relaționezi cu cei din biserică. Oricât te-ai strădui, te-ai face preș, te-ai lăsa călcat pe coadă. Sunt oameni maleabili, care se etanșează ca o gumă în nișele lipsă, dar sunt unii oțeloși în comportament, în gândire. Cu aceștia e aproape imposibil să faci o balanță echilibrată.
Pentru identificarea nonrelaționalilor, voi enumera 7 tipuri de disfuncționali cu care personal m-am ciocnit pe orbita spre cer.Pe viitor vom încerca să le realizăm portretul robot *(aștept și alte sugestii; nu le știu eu pe toate).

1- Abrazivii - sunt oamenii care îți jupuie pielea una-două. Nici nu îți dai seama că te-au atins, și sângele a gâlgâit deja. Cuvântul lor e rașpil, e polizor granulat.
2 - Cusurgii - poți face totul de nota 10, ei tot găsesc o fisură... Fie ea și imaginară, numai că trebuie s-o scoată în evidență.
3 - Pasivii - nu le pasă de nimic, de nimeni. Nu se zbat, nu se dau peste cap. Nu se mișcă decât cu bomba la spate. Pentru ei viața e un film la care se doarme bine.
4 - Hiperagreabilii, ca să nu zic pe șleau - lingușitorii. Te sufocă. Ăștia sunt ca mercurul, ți se bagă nepoftiți pe sub piele. Te mângâie, te pupă. te laudă. Șterg bocancii, cară valiza. Le place totdeauna locul doi. Dar ca să stea acolo, nu ei, ci dumneata trebuie să plătești un preț.
5 - Negativiștii - sunt tipii cu drobul de sare. Pun carul înaintea boilor: biserica noastră n-o să meargă, la noi nu se face evanghelizare, frații noștrii nu-s pocăiți, tinerii de azi nu se vor schimba, în România nu s-a făcut nimic de la Revoluție! Chiar nimic?
6 - Psihastenicii - pun întrebare după întrebare. Ca picii de doi ani. Te amețesc în câteva minute. Pentru ei "de ce?" și "cum?" și "când?" țin loc de H2O de N - O2 și CO2 (adică de aer).
7 - All-experții. Ăștia le știu pe toate, cunosc orice. Cântă, dirijează, recită psalmi, poezii, dau indicați despre ținută, Masa Domnului, Botez, dogme creștine. Ba mai mult, se bagă și la... predică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu