youtube

vineri, 9 iunie 2023

Parcare și (răs)plată - de Nicolae Geantă

Un pastor și-a lăsat mașina într-un loc unde parcarea era interzisă. În orașul mare și hiper-aglomerat, omul bisericii a lăsat un bilet sub parbriz pe care a scris următorul anunț: „Am ocolit blocul acesta de 10 ori. Am o întâlnire care nu poate fi tergiversată! Iartă-ne greșelile noastre!”

Când s-a întors la mașină a găsit următorul bilet sub ștergătoarele de parbriz: „Am ocolit blocul aceste de 10 ori ca să vă întâlnesc. Dacă nu vă dau amendă îmi pierd serviciul. Nu ne duce pe noi în ispită!”

Nu fii abuziv cu legea. Cine o încalcă, oricare ar fi motivul a ieșit de sub umbrela lui Dumnezeu!
Fii corect la locul de muncă. Vei câștiga încredere și respect. Și de la oameni și de la Domnul.
Nu-L amesteca pe Dumnezeu în micile tale „învârteli”. Dumnezeu nu acceptă să fie batjocorit. La El ascultarea face mai mult decât jertfele!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Mmm, da.
    Din păcate puțini suntem din cei ce știm "să astupăm gura oamenilor neștiutori și proști" prin împlinirea îndemnurile Dumnezeiești din 1 Petru:

    1 Petru 2:13-16
    [13]Fiţi supuși oricărei stăpâniri omenești, pentru Domnul: atât împăratului, ca înalt stăpânitor,
    [14]cât și dregătorilor, ca unii care sunt trimiși de el să pedepsească pe făcătorii de rele și să laude pe cei ce fac bine.
    [15]Căci voia lui Dumnezeu este ca, făcând ce este bine, să astupaţi gura oamenilor neștiutori și proști.
    [16]Purtaţi-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceţi din slobozenia aceasta o haină a răutăţii, ci ca niște robi ai lui Dumnezeu.

    Nu vorbesc ca unul care sunt desăvârșit, dar amintesc faptul că un frate a zis că pentru noi cei din vremurile de pe urmă avem nevoie să citim epistolele Apotolului Petru în fiecare săptămână... atât de importante și practice sunt învățăturile din aceste două epistole.
    Cred că a avut dreptate!
    Și Dumnezeu să ne ajute să împlinim învățăturile! Amin!

    RăspundețiȘtergere