youtube

joi, 20 mai 2021

Despre ispitirea lui Dumnezeu - de Nicolae.Geantă

După ce am îndrăznit la o întâlnire de tineret să spun că eu încă mai cred într-o biserică și niște ucenici cu "lucrări" ca în Marcu 16:17-18 („Iată semnele cari vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși), un frate cesaționist (care mă provocase să afirm cele de mai sus), s-a ridicat cu o întrebare încuietoare: "Văd că ai citat cu atâta patos că și dacă bei ceva otrăvitor nu ești vătămat. Tu care ești slujitor ce crezi în cele spuse ai curaj să bei un pahar cu otravă?" Mi-a fost rușine de întrebarea  incomodă. Nu că nu aș fi avut curaj să beau niște otravă după rugăciune, ci că fratele a gândit fariseic. "Nu cumva crezi că e fanatism?", i-am răspuns cu altă întrebare. "Aha, zice el, deci n-ai curaj".

Dacă am sau nu curaj nu contează. Dar eu știu că atunci când Satana i-a cerut Domnului Isus să se arunce de pe streașina Templului, Hristos i-a răspuns categoric: "s-a spus: să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău!" (Luca 4:12). Și Satana a plecat de la El. Până la o vreme, zice evanghelistul Luca.

Nu cred că vreunul dintre apostoli, nici Petru și nici Pavel măcar, ar fi băut conștienți potire cu otravă. De fapt otrava nu i-o pui cuiva în pahar ca pe Coca-Cola. Ci pe ascuns. S-o bea fără să știe. Dar sunt sigur că oricare micuț dintre credincioșii Domnului e păzit de puterea lui Dumnezeu... Asta nu înseamnă că Hristos ne-a chemat să băgăm șerpii în sân, să gustăm verde de Paris sau să zgândărim un stup de albine ori vreun tigru prin gard...

N-aș fi deranjat dacă întrebări ca cele de mai sus vin din partea necredincioșilor. Dar când vin din partea celor ce umblă cu Biblia la subsuoară și propovăduiesc bisericii "ce să creadă, cum să trăiască" n-am cum să nu iau foc! O gândire ca mai sus nu e doar fariseică. E diabolică!

Într-o zi cineva m-a întrebat dacă mi-e frică să intru fără mască în spitalul de covidați. I-am spus că intru numai dacă Dumnezeu mă trimite. Până acum nu m-a trimis...

Credeți în Scripturi! În sacerdoțiul Bisericii! În puterile și prerogativele ei. Dar în așa fel încât să nu-L ispitiți niciodată pe Dumnezeu!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Dacă bei otravă in mod intenționat vei muri negreșit. Dacă te apropii de un șarpe in mod intenționat te va mușca. Dacă bei alcool devii alcoolic, fumezi, fumător, te droghezi=dependent, injuri și blestemi=om de nimic, te pocăiești=pocăit. Toate au o țintă precisă dar numai ulttima are rost să o faci intenționat !

    RăspundețiȘtergere