youtube

sâmbătă, 24 octombrie 2020

Dumnezeu vorbește. Tu vrei să-L auzi? - de Nicolae.Geantă

Dumnezeu dorește să schimbe radical inima oamenilor. Prin urmare El le vorbește șocant. Prin semne, prin minuni, prin gura oamenilor, prin accidente. Prin tablele Legii, prin Biblia de hârtie. Odată a vorbit printr-o măgăriță... 

Evreilor, Dumnezeu le-a spus că și pietrele vor vorbi. Și în anul 70 după Hristos Ierusalimul a fost ras de pe fața pământului. 2000 de ani a vorbit lumii prin... ruine. Apoi a înflorit din nou.

Odată, un tânăr de 15 ani călătorea cu autobuzul.  Deodată s-a ridicat în picioare și a strigat către pasageri: „Venirea Domnului Isus este aproape!” Un om de pe bancă i-a strigat: „Taci! Tu nu știi nimic! Hristos nici măcar nu există!”. Tânărul, stânjenit, s-a așezat pe bancă. Dar Duhul lui Dumnezeu îl îndemna să predice. Așa că s-a ridicat din nou: „Venirea lui Isus este aproape! Pocăiți-vă de căile voastre rele și acceptați-L pe El”. Bărbatul, mânios, s-a ridicat să-l lovească pe tânăr chiar dacă ține un copil în brațe. Dar, când să ridice mâna copilul a strigat: „Nu-l lovi tati, este trimisul lui Dumnezeu!” Atunci bărbatul a căzut în genunchi și-a început să plângă! „Ce s-a întâmplat?” au strigat deodată în cor curioșii. Omul acela a spus: „Băiețelul meu era mut și acum vorbește!” Da. Dumnezeu poate vorbi și prin muți!

Oamenii întreabă mereu dacă Dumnezeu există de ce nu ne vorbește? Dar știți ce este curios? Că asemeni lui Balaam căruia i-a vorbit măgărița, după ce Domnul le-a vorbit ei continuă drumul ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic!

Dumnezeu nu tace! Știți de cine nu e auzit? De cei ce nu vor să-L audă! Tu vrei să-L auzi?

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Mult har, pace, bucurii, fara masti...fiti doar copii. Nu va temeti de cei mari, Regele vine pe nori sa-i judece pe...tâlhari...
    https://biblia.resursecrestine.ro/ieremia/23

    RăspundețiȘtergere