Fundaţia CIREŞARII

vrei o diplomă?

vineri, 20 ianuarie 2017

Omul cu mâinile cele mai lungi – de Nicolae Geantă

Un învăţat a pus odată o întrebare: ”Care oameni și care popoare au mâinele cele mai lungi?”. Unii au răspuns că un trib african, alții că negrii, nordicii, ori hoţii de buzunare, femeile care cară sacoșe pline de la piață, salahorii care ridică găleți grele cu ciment... Între răspunsuri cineva a opinat că ”mâinele cele mai lungi le au oamenii care se roagă din toata inima lui Dumnezeu; pentru că mâinele lor ajung până la Cer și iau de acolo, prin rugăciune, tot ce le trebuie!”

Anomalia este că, deși suntem înalți, unii dintre noi avem mâinile prea scurte! Cu ele nu ajungem nici la gura noastră, nici la a celorlați. Și nici atât la buzunare. Înțelegeți de ce e punga ușoară la colecte?
Creștinul trebuie să aibă mâinile lungi. Altfel nu va umple lumea decât de vorbe. Sau, în cazul celor ce scriu, de hârtie. 

O legendă spunea despre fiica lui Faraon că atunci când a văzut pe Moise în apele Nilului i s-au lungit mâinile cu 6 metrii! Dumnezeu lungește mâna celui cu inima bună! Mai ales când e chemat să facă bine...

Omul cu mâinile lungi ajunge unde alții nu au deloc acces. El nu-i va lăsa pe ceilalți să aibă paradise pierdute.

Cu cât mâinile ne devin mai lungi cu atât Dumnezeu e gata să le transforme în aripi!
Putem avea toți mâinile cele mai lungi! Dar pentru asta trebuie să îndoim mai mult genunchii!


Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Nicolae,dragul meu.Sunt un fost 'fiu risipitor',fara un nume în aceasta lume, însa un iubitor de Adevar si spun deschis tot ce am a spune.Exista însa în Romania, doi oameni etalon al evanghelismului national, ba chiar international,care au avut un succes fulminant pe scena crestinismului prin proiectul numit "Ciresarii". Îi urmaresc cu interes de câtiva ani si nu pot sa-mi explic,cum de ei pot crede ca Duhul Sfânt se va putea manifesta prin ei ,atâta timp cât dragostea lor unul fata de celalalt a înghetat efectiv. Îi urmaresc si astept cu speranta ca se vor ierta unul pe altul ,se vor accepta asa cum sunt,se vor uni în dragostea Tatalui ,neconditionat,în smerenie si umilinta fiecare sa-l considere pe celalalt mai presus de el însusi. Am convingerea certa ca abia atunci se va vedea stralucind Lumina dragostei lui Dumnezeu ,iar poporul va vedea aceasta lucrare si se va produce scânteia trezirii din somnul ratiunii care produce din ce în ce mai multi 'monstrii' ce devoreaza sufletele turmelor fara pastori,acestea fiind ocupati cu competitia si orgoliile desarte a concurentei daunatoare 'oilor,oitelor si mieluseilor' ce formeaza turma mare care acum este risipita prin tara si peste hotare împrastiata si vulnerabila din pricina acestor pastori iresponsabili si ignoranti lipsiti de mila fata de oile flamânde si însetate dupa ADEVARUL ABSOLUT.
    Harul si pacea lui Dumnezeu Tatal Domnului Isus Hristos sa fie cu voi în veci !

    RăspundețiȘtergere