youtube

luni, 30 ianuarie 2017

Campinatv.ro și Oglinda de azi - Ziua internațională a scrisului de mână - clip de prezentare Nicolae.Geantă

video by CâmpinaTV

vezi  și articolul scris mai jos

Poate știați sau poate nu, 23 ianuarie este Ziua internațională a scrisului de mână, iar la sfârșitul săptămânii trecute această zi a fost marcată și la Câmpina printr-un simpozion organizat în amfiteatrul Colegiului Tehnic "Constantin Istrati". Au participat liceeni de la instituția - gazdă, dar și elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu".

Ziua internațională a scrisului de mână se sărbătorește la 23 ianuarie pentru că aceasta este data de naştere a lui John  Hancock, om de stat american, devenit cunoscut şi pentru semnătura sa extrem de lizibilă de pe Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii din 4 iulie 1776. Astăzi, scrisul de mână nu mai este... ceea ce era odată. S-a decis sărbătorirea acestei zile și la Câmpina, considerându-se o ocazie foarte potrivită a le reaminti tinerilor importanța caligrafiei în viața noastră. Într-o eră din ce în ce mai computerizată, într-o lume a butoanelor și gadgeturilor, scrisul de mână
trebuie să rămână un reper. Până la urmă, tocmai scrisul de mână este cel care a adus până la noi întreaga cultură mondială, după cum afirma profesorul Nicolae Geantă (video) în deschiderea simpozionului de la Colegiul Istrati.
Scrisul de mână este o abilitate extraordinară, pe care ar fi păcat să o pierdem sau să o neglijăm, iar despre acest subiect le-au mai vorbit elevilor profesor Cristina Dinu şi istoricul Alin Ciupală.


campinaTV

* vezi și articolul din ziarul Oglinda de Azi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu