Fundaţia CIREŞARII

marți, 30 iunie 2015

Piatră sau burete? - de Nicolae.Geantă

Am spus de mai multe ori că Papias, ucenicul Apostolului Ioan, pentru a dovedi cum rămân creștinii în Hristos, și Hristos în ei, a băgat un ciocan în foc. După ce s-a înroșit le-a zis: "câtă vreme coicanul va fi în foc, focul va fi în ciocan". Deci oamenii de foc trebuie să se scufunde în foc!

De curând am învățat o altă analogie: dintre un burete și o piatră. Dacă vei scufunda piatra în apă, fie chiar și Groapa Marianelor din Pacific, apa o va uda numai pe afară. Piatra va fi umezită la suprafață, dar apa nu va intra sub niciun chip în interiorul ei! Dar dacă vei scufunda un burete, chiar și într-o băltoacă, acesta va fi îmbibat 100% de lichid. De colo-colo, în porii lui va pătrunde oceanul. La cea mai mică stoarcere din burete va curge... apa. Din piatră nu curge nimic...

Tot așa poate fi și viața credinciosului. Deși Dumnezeu e un ocean infinit mai mare decât Pacificul, care ne inundă din toate părțile, putem rămâne nepătrunși de El. Împietriți. Neatinși la inimi. Prin urmare suntem gata să înjurăm soția când a greșit dunga la pantaloni, să sărim în gâtul păstorului când a predicat ceva de dincolo de gard, să trecem fluierând ca intercity pe lângă săracul cu pălâria întinsă, să socializăm pe facebook în biserică... În trei cuvinte: să fim pietre! Apa Lui Dumnezeu (care e și deasupra, si dedesubt, și-n est și vest) nu ne îmbibă. Cuvintele Sale nu ne ating. Pietrele opun rezistență viiturii de dragoste a lui Dumnezeu. Nu se încarcă cu nimic din El. Trăiesc uscate și în mediul umed!

De cealaltă parte, cine e burete absoarbe. E plin de Hristos, de Biblie, de rugăciune! E gata să întindă o mână, să devină "robul aproapelui" din plăcere, să se sacrifice. Cuvintele lui ung răni, faptele lui sunt ca balsam frumos mirositor ce umplu lazaretele urât mirositoare ale lumii. În orice parte s-ar întoarce din el mai curge un strop de apă. De fapt, picuri de Dumnezeu...

Ce vom alege să trăim fraților: piatră sau burete? Opunem rezistență sau ne lâsăm inundați de Hristos. Numai cine e înmuiat de Domnul din inima sa va curge râuri de apă vie! 

Cred că e timpul să ne deschidem larg porii...

Atlasib, Viena - Ploiești, 30 iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu