youtube

sâmbătă, 30 mai 2020

Dumnezeu te folosește în ciuda dificultăților. Din pricina ta! - de Nicolae.Geantă

Carol Cymbala spunea că atunci când a început să dirijeze corul de la Tabernacle New York s-a temut că ar putea reuși. Nu știa nicio notă muzicală, nu făcuse școli superioare de muzică. Și totuși Carol a câștigat cu Corul Tabernacle 4 premii Grammy! (Nu au oferit niciodată un fundal muzical pentru superstaruri, nu au cântat la întruniri politice - chiar dacă au fost rugați). Astăzi, soția lui Jim Cymbala mărturisește: „Dacă  vrei cu adevărat ca Dumnezeu să te folosească, atunci trebuie să fi dispus să îl urmezi și în locuri incomode și să faci lucruri pe care pur și simplu nu le poți face în mod obișnuit!”

Dumnezeu ne folosește în locuri incomode. Pe Iosif l-a folosit după ce l-a trecut printr-o pușcărie, de unde a devenit prim ministru. Pe Estera după ce a rămas orfană și ostatec.  Și a făcut-o regină. Pe Sara după ce a ajuns la 90 de ani. Și a născut pe Isaac. Pe Petru după ce l-a trădat. Și a devenit cel mai mare predicator la Rusalii... Și exemplele sunt de ordinul miliardelor!



Uneori în teama de-a nu eșua chiar eșuăm. Moise l-a întâlnit pe Dumnezeu în mijlocul pustiului. Când era refugiat și singur. Și timid că nu se descurcă să meargă în Numele lui Iehova la Faraon, și să elibereze poporul evreu. Atunci Dumnezeu i-a împărțit sarcina cu Aaron. Dar acesta a făcut multe greșeli. Costisitoare... Cum au făcut și ucenicii când au ales în locul lui Iuda pe Matia. Însă mai târziu Isus Însuși îl alege pe Pavel... Căci Dumnezeu alege omul potrivit la locul potrivit chiar dacă ar fi pe întuneric!

Mă gândeam azi că că de multe ori trecem prin dificultăți. Nu avem fondurile necesare la biserică, ne lipsesc cântăreții sau predicatorii, logistica, sponsorii, frații devotați, rugăciunile și mai ales ideile. Ideile noi. Inovatoare. Ajungem cumva într-un labirint. Nu știm cum putem ajunge la capăt deși încercăm un milion de ieșiri. Apoi, Dumnezeu ne oferă o metodă la care nu ne-am fi gândit un milion de ani! Ne scoate în sus!

Am trecut prin încercări și vom mai trece. Nu de fiecare dată ne descurcăm. Noi vedem un loc incomod. O dificultate. Dar Dumnezeu vede o binecuvântare! CH Spurgeon, prințul predictaorior, care a trecut și el printr-o depresie, scria odată: „Dumnezeu i-a binecuvântat și i-a folosit (pe bărbați și femei), nu din pricina dificultăților, ci din pricina lor”.

Nu se poate cunună fără jertfă. Succes fără dificultăți. Dar, dacă facem ceva de valoare e numai din pricina harului lui Hristos! Ne iubește mai mult decât ne imaginăm.

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu