youtube

vineri, 4 iulie 2014

Nevoia de examene - de Vladimir Pustan

M-am gândit zilele acestea să mai fac o școală… Ideea de a sta și a nu mai învăța nimic, de a nu mai da examene mă deprimă.

Să vezi că o parte din cei pe care îi iubești sunt în sesiune sau își dau bacalaureatul în timp ce tu stai și citești ziarele…

Xenofon a fost elevul lui Socrate. Știți cum s-a dus la școală? Într-o zi l-a întrebat Socrate dacă știe unde se fac oamenii mai buni. A zis că nu. ”Atunci, urmează-mă”, i-a răspuns maestrul.

Aristotel spunea că educații se deosebesc de needucați ca viii de morți și că profesorii merită mai multă cinste decât părinții.

Părinții ne-au dat viață iar profesorii ne-au dăruit o viață frumoasă. Și e lucru diferit.
Tot de la el un sfat pentru studenți: ”Dacă vreți să progresați urmăriți-i pe cei buni și nu-i așteptați pe cei slabi”.

Geometrie trebuie să știți doar cât să puteți să vă măsurați pământul pe care o să-l cumpărați pentru a vă construi casa pe el. Asta o știu de la Socrate.

Când Nebucadnețar a cucerit Ierusalimul primul lucru pe care l-a făcut a fost să-și trimită serviciile de informații prin școlile evreiești pentru a lua de acolo pe toți elevii de nota 10.

Știa că lumea se poate schimba cu oameni ce gândesc de tineri.

Și care știu că nu știu nimic. Și care sunt dispuși să învețe o viață întreagă. Și să-și pună cunoștințele în slujba lui Dumnezeu.

Iar Biserica va putea fi mai relevantă într-o lume în care bătălia se duce pe mințile oamenilor…


 postat AICI de V l a d i m i r _ P u s t a n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu