youtube

miercuri, 7 august 2013

Copiii și computerul

Problemele de comportemant ale copiilor, dificultatile de integrare ale acestora, incapacitatea de a comunica, chiar unele forme de izolare interpretate drept autism, isi au in general originea in faptul ca parintii nu le acorda timpul si afectivitatea necesara.
Este o generatie a copiilor lipsiti de afectivitate - Interviu
Accesul copilului la computer de la varste foarte mici are efecte grave asupra dezvoltarii neurologice si psihologice echilibrate a acestuia, existand riscul ca el sa devina un individ asocial. Este nociva si ambitia parintilor de a-i invata pe copii sa scrie si sa citeasca inainte de varsta scolara.

Cand ar trebui inceapa copilul sa utilizeze computerul?

Daca vorbim despre utilitate, foarte tarziu. Daca vorbim despre satisfacerea unor curiozitati, ca sa vada despre ce e vorba, in jur de 4 ani. Dar accesul trebuie sa fie limitat. Cand mi se spune ca la doi si jumatate copilul stie sa intre singur pe jocuri pe Internet ii intreb pe parinti daca la toaleta merge singur.


Aceasta perceptie a parintilor ca este copilul foarte inteligent daca la nici trei ani stie sa intre pe niste simboluri de pe calculator, duce, de fapt, la autoizolarea copilului. Da, copilul are memorie vizuala foarte buna. El stie ca desenul acela de pe ecran ii pemite sa intre in niste jocuri, daca ii face placere intra tot mai des, dar acesta nu e neaparat un semn de inteligenta, nu are nicio legatura. 


Pentru tot articolul click AICI


2 comentarii: