youtube

duminică, 12 aprilie 2020

5 feluri în care vei fi un alt pastor după această pandemie

Într-un articol recent, am scris că bisericile nu vor mai fi la fel după pandemie. Un corolar important al acestei teze este că pastorii nu vor fi niciodată aceiași. Deși standardele biblice ale ministerului pastoral rămân constante, modul în care pastorii desfășoară acel minister se va schimba dramatic. În multe privințe, schimbările au deja loc.
  1. Pastorii vor prospera fie cu o atitudine de abundență, fie se vor retrage cu o atitudine de raritate. Unii pastori se adaptează extrem de bine în timpul pandemiei. Ei funcționează mai mult cu o atitudine a dispozițiilor abundente ale lui Dumnezeu decât cu o lipsă. Acești pastori devin uimitor de creativi și pozitivi cu privire la viitor. Din păcate, alții abia așteaptă să se întoarcă într-o lume a bisericii care nu mai există. Acei lideri nu se vor descurca bine. Unii caută confesiuni și donatori pentru a-și salva bisericile, chiar dacă au toate resursele de care au nevoie acum.
  2. Mai mulți pastori vor vedea clădirea ca un mijloc, nu ca un final. Am vorbit cu un pastor care și-a împărtășit uimirea de cât de bine se descurcă biserica sa fără o facilitate fizică în timpul pandemiei. Cu siguranță, se va bucura că va putea reveni în clădire. Însă părerile sale despre facilitățile bisericii s-au schimbat dramatic. Dacă doriți să vedeți cum s-au definit bisericile prin clădiri, accesați secțiunea „Despre” de pe site-ul bisericii. O serie de biserici povestesc succesele lor în slujire prin diferite clădiri pe care le-a construit biserica. Lumea aceea se schimbă. 
  3. Mai mulți pastori vor vedea lumea digitală ca o oportunitate pentru Evanghelie, mai degrabă decât ca un rău să fie blestemat.  Nu, nu văd multe rapoarte despre relele internetului, deoarece o mulțime de pastori folosesc Facebook live pentru servicii digitale. Ce diferență face o pandemie! Sigur, lumea digitală are rău în ea. Lumea întreagă are rău în ea. Unii pastori se gândesc acum la modul în care bisericile lor pot angaja lumea digitală. Alții abia așteaptă ca pandemia să treacă acolo unde pot face slujire, ca de obicei. Acei lideri nu se vor descurca bine.
  4. Mai mulți pastori își descoperă și își reangajează comunitățile. De prea mult timp, unii lideri ai bisericii au conceput strategii pentru a-i determina pe invitați să „vină la biserică”. Pandemia i-a obligat să vadă că clădirea bisericii este doar un punct de adunare, nu o destinație finală. Acești lideri își conduc bisericile chiar acum să găsească modalități de a fi un minister pozitiv și o influență în comunitate. Deci biserica merge mai degrabă către comunitate decât să împingă comunitatea să meargă la biserică. 
  5. O serie de pastori se uită la valori diferite.  De exemplu, care sunt implicațiile atunci când o biserică din 125 care participă are un serviciu digital cu 500 de vizualizări? Cine sunt oamenii aceia? Câți dintre ei sunt locali? Cum ne putem conecta cu ei? Cum le putem servi? Majoritatea valorilor bisericii sunt concentrate pe cât de mulți oameni apar într-o unitate sau dau fonduri organizației. Pandemia a deschis ochii pastorilor spre nenumărate posibilități noi. 
Pandemia schimbă modul în care facem biserica. Pandemia schimbă modul în care păstorii păstrează și conduc în viitor. Privește posibilitățile lui Dumnezeu și nu limitările.

Notă - traducerea este făcută automat de Google. Prin urmare iertați unele inadvertențe!

Un comentariu:

  1. Pandemia salveaza România de la pierzare ! Ea este cea mai mare binecuvântare !
    https://biblia.resursecrestine.ro/matei/6
    Sarbatpri minunate, binecuvântate alaturi de cei dragi din Biserica AAAE, draga Nicu !

    RăspundețiȘtergere