youtube

vineri, 12 ianuarie 2018

Ascultă pașii din vârful duzilor... – de Nicolae.Geantă

1 Cronici 14:15 - ”Când vei auzi un vuiet de pași în vârful duzilor, atunci să ieși la luptă”

Odată un om și-a pierdut ceasul prin rumegușul unui depozit. L-a căutat disperat, apoi a chemat niște muncitori să-l ajute. Recompensa era considerabilă. Muncitorii au cotrobăit cu greblele fiecare ungher. Degeaba. După un timp toți au plecat dezamăgiți. Nu a trecut mult și un copil a venit cu ceasul în mână și cu zâmbetul pe buze. ”Cum ai reușit?”, a fost glasul unison al căutătorilor. ”Simplu. M-am întins pe rumeguș și i-am ascultat ticăitul!”

Căutăm. Dezamăgiți. Facem zgomot. Mult zgomot. Apoi nu mai auzim Ceasornicul lui Dumnezeu. Iar viața ni s-a rătăcit prin rumegușul lumii.
”Stați! Stați! Opriți-vă!”, strigă Naum. ”Dar nicinul nu se întoarce...” (Naum 2:8)

Nu știu ce ai putut pierde anul trecut. Biruință? Putere? Încredere? Înțelepciune? Sau poate o relație. Un prieten. O familie. O biserică... Nu le (re)găsești decât dacă faci întâi puțină liniște. Apoi Îl vei auzi pe Dumnezeu ca și David: cu un vuiet de pași în vârful duzilor!

Fă liniște! Ticăitul lui Dumnezeu e acoperit de zgomotul lumii. Pașii din vârful duzilor nu se pot auzi de freamătul carelor de război ale filistenilor! ”În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră...” (Isaia 30:15)

Oprește-te! Apoi să te grăbești, căci Domnul va merge înaintea ta ca să birui (1 Cro. 14:15).

Dacă vrei să auzi pașii din vârful duzilor oprește-te și ascultă! Azi. Și mâine ia-o de la cap!

Nicolae.Geantă


Un comentariu:

  1. Frumos !

    "Vântul sufla încotro vrea si-i auzi vuietul, dar nu stii de unde vine, nici încotro merge."
    Ma întreb daca dupa discutia avuta de Hristos cu Nicodim, azi, dupa doua milenii mai sunt preoti si învatatori care sa mearga în noaptea pacatului, sa întrebe LUMINA lumii asemeni lui Nicodim: "...Cum se poate face asa ceva?"
    Binecuvântari depline !

    RăspundețiȘtergere