youtube

vineri, 23 septembrie 2016

Ciclop orbit, sau când diavolul se dă... nimeni - de Nicolae.Geantă

Polifem, spune mitologia greacă, a fost un ciclop, un uriaş cu un singur ochi în frunte. După ce a mâncat într-o peşteră 6 camarazi ai lui Ulise, Polifem a fost orbit de viteazul legendar care s-a recomandat uriaşului că se numeşte "Nimeni". Apoi i-a înfipt un par în ochi. Înecat de un oceam de durere, Ciclop a strigat după ajutor şi răzbunare. "Cine te-a orbit?". "Nimeni". Şi "Nimeni" n-a fost niciodată prins...

La fel ca Ulise cu Ciclop, diavolul vine şi ni se recomandă "Nimeni". "Eu nu exsit. E o minciună a habotnicilor religioşi". Apoi, ne orbeşte cu păcatul: urâm, defăimăm, suntem nedrepţi, periem, linguşim, purtăm măşti... Devenim idolatrii. Şi ne împotrivim lui Dumnezeu. Apoi, într-o zi, disperaţi de întuneric, vom înţelege că "Nimeni" ne-a tras pe sfoară. Cum să-l mai pedepseşti?

Fugiţi de diavol şi de recomandările sale! Nu bârfiţi nici cât negru sub unghie, nu vă bucuraţi de răul celor din jur, nu deveniţi termometrul predicilor, nu puneţi etichete! Nu trădaţi altarul căsniciei! Dumnezeu nu doreşte nimănui soarta lui Samson!

Uitaţi-vă tot timpul spre Dumnezeu. Când vă întoarceţi privirile spre El vă luminaţi! El ne deschide ochii. Şi, cine are ochii deschişi nu poate fi orbit de nimeni!

Nicolae.Geantă

2 comentarii: