youtube

sâmbătă, 13 august 2016

Despre iubirea ca o bombă atomică... - de Nicolae.Geantă

A intrat timidă în încăperea ticsită de bărbați. Ochii lor au declanșat un laser care o ardea pe obraji. "Ce caută ticăloasa asta aici?", se întrebau pudibonzii. Întãi ea s-a așezat pe scari. La margine e loc pentru una ca ea. Dar ea s-a strecurat încet spre centru. A scotocit prin sân și a scos o sticluță de parfum scump. A început să-i ungă picioarele Celui ce ținea speach-ul. Apoi să le sărute. Apoi să le ude cu lacrimi. Și să le șteargă cu coafura. A șters picioarele Lui cu lacrimi, mir si podoaba capilară. Cu tot ce-avea mai scump! Dar și cu... inima. Numai că asta nu se vedea! "Păcatele îți sunt iertate! Credința ta te-a mântuit! Du-te în pace!"

Casa în care intrase "ticăloasa" cu mirul în sân era a unui fariseu vindecat de lepră. El avea lepra pe piele, ea o a ea pe suflet. Amândoi au primit eliberare de la Isus. Numai că el a iubit puțin...

Iubirea... E mare problemă a omenirii. Nu banii, nu hrana, nu diplomele ne lipsesc. Ci iubitea! Iubirea e o bombă atomică, spunea într-o scrisoare Einstein, înainte de moarte, fiicei sale Linda, despre iubire. Citez:

"Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este forta care include si guverneaza totul, este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. Aceasta forta universala este IUBIREA.
Cand cercetatorii au investigat o teorie unificata a universului, au uitat cea mai puternica forta nevazuta. Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o ofera si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire.
Aceasta forta explica totul si ofera sens vietii. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru ca ne este frica de iubire deoarece este singura energie din univers pe care 
fiinta umana nu a invatat sa o controleze dupa vointa sa.


Pentru a evidentia iubirea, am creat o simpla subtituire in cea mai faimoasa ecuatie de-a mea. Daca in loc de E=mc2, acceptam ca energia pentru a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la patrat, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nici o limita.Dupa esecul umanitatii in a utiliza si controla celelalte forte din univers, care pana la urma s-au intors impotriva noastra, este imperios sa ne hranim pe noi insine cu o alta forma de energie…
Daca vrem ca speciile noastre sa supravietuiasca, daca vrem sa descoperim sensul vietii, daca vrem sa salvam lumea si fiecare fiinta constienta ce traieste, atunci iubirea este unicul raspuns. Probabil nu suntem inca pregatiti sa cream o bomba a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta. Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a carui energie asteapta sa fie eliberata. Cand o sa invatam sa oferim si sa primim aceasta energie universala, draga Lieserl, vom putea afirma ca iubirea invinge tot, ca poate transcende totul si orice, deoarece iubirea este chintesenta vietii."

Și cu toate că iubirea poate avea un efect atomic benefic, oamenii iubesc puțin! În ciuda faptului că sunt iertați mult!

Iubirea lui Hristos s-a declanșat acum 2000 de ani l-a Gogota. Efectul ei e resimțit și azi.
Te-ai gândit vreodata cum ar fi dacă Dumnezeu ne-ar iubi cum îl iubim noi?

Nicolae.Geantă
Treviso, Italia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu