youtube

vineri, 7 martie 2014

8 martie cu fiori și flori - de Nicolae Geantă

Mamă și prunc - de Nicolae 

Nu sunt de acord cu Shakespeare care spune că femeile sunt hrană pentru zei gătită de diavol. E dezumanizare. Nici cu Mircea Cărtărescu când scrie că ele spun „te iubesc” exact atunci când te iubesc mai puţin, ca un fel de compensaţie. Sună poetic, dar e minciună. Dar tind să cred ce zicea Virgiliu Gheorghe: un bărbat nu poate fi un izvor de tandrețe!

Tandrețea nu e numai atunci când sub clar de lună spui povești soției în balansoar. Nici când îi cumperi o pijama roz cu floricele, ori șoricei. Sau când ciugulești puțin din tiramisu și-apoi îi dai cu lingurița ca la bebeluși. E și atunci când sufleci mânecile să speli vase, când dai cu aspiratorul sau spargi o plasă de nuci. Când legeni copilul pe brațe la trei dimineața, iar ea frântă de oboseală îti face sandwich pentru servici.

Tandrețea e atunci când prin ceea ce faci declanșezi fiorii dulci. Emoțiile. Sentimentele. Faci inimile să crească, fețele luminoase și viața felii de bucurie. E gestul prin care bărbatul dă delete tuturor necazurilor femeii. E noblețea prin care te porți ca Dumnezeu.

Ivan Goncearov spunea că bărbații au în firea lor o trăsătură urâtă: se rușinează de sentimentele lor... Prin urmare în loc de declarații suave ei oferă flori. O floare are mai mult parfum decât 1000 de declarații.

Cumpărați flori de 8 martie bărbaților! Faceți declarații frumoase! Fiorii întotdeauna costă...

***************
S-ar putea să vă inspirați si din următoarele:


http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2010/03/elogiu-de-ziua-femeii.html

http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2012/03/cealalta-femeie-din-viata-mea.html

http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2012/03/cantec-femeiesc.html

http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2013/10/mama-de-virgil-carianopol.html

http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2012/03/mama.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu