youtube

joi, 7 iunie 2012

Principii (obligatorii) înainte de căsătorie (2)

8. Căsătoriţi-vă numai din decizia dumneavoastră! Nimeni să nu vă influenţeze cu cine trebuie să faceţi cămin! Totuşi, n-o faceţi fără acordul lui Dumnezeu. Nu uitaţi ce sfătuieşte Pavel: “să se căsătorească cu cine vrea, numai în Domnul” (1 Cor. 7:39). Altfel, s-ar putea s-aveţi de socru pe Satana!

9. Nu vă căsătoriţi niciodată până nu aţi verificat relaţia partenerului dvs cu Dumnezeu. Urmăriţi-l dacă se roagă, dacă citeşte Biblia, dacă merge la biserică. Observaţi dacă ascultă de Hristos. Nu fiţi absurzi însă, cum a făcut un prieten al meu care a refuzat o fată pentru că n-a ştiut cine a scris "Călătoria Creştinului", şi fiindcă a ameţit un verset din Efeseni cu unul din Galateni. Voi, nu vă căsătoriţi cu Apocalipsa!

10. Nu vă căsătoriţi cu o persoană a cărei doctrină religioasă nu corespunde cu a dvs. Ce legătură intimă poate fi într-o familie în care soţul merge la o biserică şi soţia la alta? Ce veţi răspunde copiilor când vă vor întreba diferenţa? Dacă soţul are alte concepte asupra unor dogme, şi dvs nu le îmbrăţişaţi, ce supunere faţă de el aveţi ca soţie?

11. Nu încercaţi să vă daţi altcineva decât sunteţi. Fiţi oneşti 100 %. Păcatul are multe instrumente, dar minciuna e mâna care le foloseşte pe toate! Minciuna nu va sta veşnic sub obroc. Va naşte ca fiică dezamăgirea.

12. „Deschideţi ochii înainte de căsătorie şi închideţi-i după aceea”, preciza fratele Vladimir Pustan. Din nefericire, mulţi tineri închid ochii înainte de nuntă, şi de-a doua zi îi deschid. „Mamă, eu pe ăsta îl vreau! Să nu te opui că fug de acasă cu el”. După nuntă, odată ce cad jaluzelele de pe ochi, începe şi-o niagară de lacrimi, şi-o himalaya de regrete! „Pastore, cu ăsta/asta nu se mai poate continua...”. „Dar eu ţi-l am ales? N-ai spus tu că nu mai e nimeni ca el?”...

13. Înainte de mariaj, uitaţi-vă foarte, foarte atent în oglindă! Nu se poate să ai pretenţii să te căsătoreşti cu Făt-Frumos dacă tu nu eşti Ileana Cosânzeana. Nici să ai soţie pe Sharon Stone dacă nu eşti Enrique Iglesias. Băieţilor, vă spun că dacă fata are stele în frunte e tare greu de păzit! Iar un fotomodel se întreţine scump! Trebuie lustruită. Uitaţi-vă la resursele dvs. Gândeşte, la fiecare intersecţie ea va face să se întoarcă toate capetele, la fiecare mall va fi urmărită, când e pe stradă va fi admirată, dar şi fluierată. Chiar şi când e cu tine de mână! Şi cu un băiat situaţia nu-i mai roză. Dacă el e foarte frumos - iar fata nu e pe măsură, posibilitatea de-a fi sedus de alte „zâne” are un procent ridicat faţă de un tip normal. Nu uitaţi: soţia nu e un tablou în casă, ci un ajutor potrivit!

14. Evitaţi implicaţiile intime înainte de căsătorie. Patul să fie neîntinat la nuntă. Nu faceţi ca atunci când păstorii, preoţii, pun mâinile peste dvs, să se ardă! În al doilea rând, sexul înainte de nuntă, cu unul ori mai mulţi parteneri, poate aduce boli, sau o sarcină nedorită, ori se poate finaliza cu un avort. Sau, într-un caz comico-tragic, cu o naştere la 4 luni jumătate de la nuntă! Iubiţilor, o fată care s-a culcat cu un băiat înainte de nuntă, sau un băiat ce-a „hoinărit” prin loboda plăcerilor, va fi tot timpul arătat cu degetul de cel cu care a avut relaţia. "Ăsta/asta, e fumat/ă de mult". Şi-apoi, conştiinţa îl va strânge pe vinovat ca o menghină, chiar când va pune capul pe pernă!

PS: Înainte de căsătorie opriţi-vă întotdeauna între conversaţie şi îmbăţişări! Fugiţi de săruturile pasionale. Nu vă atingeţi niciodată zonele acoperite cu costumele de baie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu