youtube

vineri, 29 iunie 2012

Primii copii modificati genetic

Primii copii modificati genetic s-au nascut in urma unor exeperimente derulate in SUA, a iesit la iveala joi. E vorba de 30 de bebelusi, iar vestea a provocat dezbateri aprinse legate de etica.
Pana acum, doi dintre copii, in varsta de un an, au fost testati, dovedindu-se faptul ca au mostenit gene de la trei "parinti", de la tata si de la cele doua mame, relateaza Daily Mail. La randul lor, acestia vor transmite mai departe genele urmasilor lor.

15 dintre copii s-au nascut in ultimii trei ani, in cadrul unui program experimental al Institutului de Medicina Reproductiva si Stiinta St Barnabas din New Jersey.

Copiii au mamici care au intampinat probleme in a concepe. Gene de la un donator femeie au fost insertate in ovul, inainte ca acesta sa fie fertilizat.

Multi se tem insa ca intr-o zi aceasta metoda va fi folosita pentru a fi creata o noua specie de oameni, cu caracteristici superioare, cum ar fi forta fizica sau inteligenta.

"Este prima oara cand un astfel de experiment are ca rezultat copii normali, sanatosi", afirma profesorul Jacques Cohen, coordonatorul experimentelor, in jurnalul Human Reproduction.

Acesta este privit ca un sclipitor, insa controversat om de stiinta, care a impins granitele tehnologiilor reproducerii asistate. El este cel care a reusit sa faca astfel incat barbatii infertili sa devina tatici, injectand ADN din sperma direct in ovul, in conditii de laborator.

*(știre preluată de la Ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu