youtube

joi, 2 septembrie 2021

Timpul și importanța - de Nicolae.Geantă

“N-am timp” e cea mai răspândită scuză a oamenilor când sunt invitați la biserică, la grupul de misiune, la rugăciune sau chiar când vrei să le vorbești ceva despre Dumnezeu. Scuza lor este apoi dublată: “sunt bussy”. Sunt ocupat. Cu munca, cu relaxarea, cu animalele ori pur și simplu cu lenevia sub umbra rețelelor sociale... Dar, aceeași oameni, când dau cu capul de bârna de sus, când ajung prin spitale, când analizele le “predică” ce nu vor să audă, când medicii nu mai au soluții, dintr-o dată găsesc timp! Pentru a merge la medic, la biserică, la studiu biblic, la rugăciune... Acestea au devenit automat priorități! Au devenit importante!

În fond “n-am timp” pentru ceva se traduce “nu e important” acel ceva. Când n-am timp pentru copiii mei înseamnă că nu sunt importanți pentru mine. Când nu am timp pentru părinți (mai ales dacă-s bătrâni și bolnavi) înseamnă că nu sunt importanți pentru mine. Când nu am timp pentru Biserică, pentru Biblie, înseamnă că sunt importante pentru mine! Când nu am timp pentru Hristos înseamnă că nu e important pentru mine!

Când sunt vizitat de un prieten ce ar vrea să petreacă ceva timp în prezența mea și eu n-am timp să-i acord atenția cuvenită înseamnă că nu e important pentru mine! Când mă sună la telefon un cunoscut și eu intenționat nu-i răspund înseamnă că nu e important pentru mine! Când nu am timp pentru a merge în misiune, a ajuta pe cei săraci, a vizita pe cei bolnavi, a îmbărbăta pe cei cu depresii, înseamnă că nu sunt importanți pentru mine! Când un pastor ori un preot nu are timp să stea cu enoriașii nici măcar un minut înseamnă că nu sunt importanți pentru el!

Fă-ți timp pentru pentru oamenii din jur. Într-o zi s-ar putea să fie foaaaarteeee târziu. Timpul e ireversibil. Ai vrea să te întrebi dezamăgit atunci: “Oare s-a meritat?” Fă-ti timp pentru Dumnezeu. E de fapt timp pentru tine! Chiar așa, te-ai întrebat vreodată de ce Hristos își face timp pentru fiecare om de pe planetă? Fiindcă orice om e important pentru El!

“N-am timp” e de fapt nu o scuză, ci o mare minciună. Și minciuna e de la diavolul! Iar cine face voia lui nu e de la Dumnezeu.

 Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. Adevărat și bine punctat; important și de luat in seamă !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Timpul e la fel ca aerul. Aurolacii sunt exemplu, dacă folosești timpul așa cum trag ei "aerul" pe nări...e grav în ziua de judecată !

    RăspundețiȘtergere
  3. Da fratello, timpul este moneda de schimb, timp pe priorități, cam așa se derulează pentru fiecare om care trăiește în această dimensiune, spațiu și timp... în concluzie, cui dai timpul în acel "spațiu " te vei întâlni cu investiția ta!
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere