ProSefora

youtube

marți, 31 decembrie 2024

Hristos Dirigintele – Nicolae.Geantă

Unii l-au numit Rabuni. Învățător. Pentru că fiecare cuvânt al Său era mai mult decât o pâine. Mai mult decât un giuvaer. Nu doar hrănea. Nu doar îmbogățea. Ci dădea viață. Eu Îl numesc Dirigintele. Pentru că Hristos e Marele Diriginte ce păstorește o clasă de învățăcei cu metehne diferite. Dacă ar fi să-I scriu o scrisoare la final de an Domnului i-aș scrie doar un citat al unei studente ce mi l-a trimis într-o zi: „Ne-ați fost mai mult decât diriginte! Ne-ați fost profesor, mentor dar și tată!” Da, diriginții sunt și tați care mângâie nu doar genunchii juliți ai copiilor, ci și inimile care dor...

Însă oamenilor le-aș scrie mai mult...

Le-aș scrie că în 2024 am învățat de la Marele Diriginte că cerul nu e monotonie. E muzică. Prin urmare Biserica ar trebui să fie un Beethoven. Un continuu celest concert. (Apropos, știați că Beethoven spre sfârșitul vieții cânta la un clavecin defect? Instrumentul era dezacordat, cu coarde lipsă și scotea un sunet dezacordat. Cu toate astea Ludwig cânta de-l podideau lacrimile. El era surd, dar auzea sunetul pe care instrumentul trebuie să îl scoată!). Cântați, predicați, rugați-vă îngerește! Nu va mai moțăi nimeni în strană chiar dacă ar fi surd!

Le-aș scrie oamenilor că am învățat de la Diriginte Iubirii că tolerarea greșelilor aproapelui meu e arma cu care se câștigă pacea! Așa m-a câștigat Dumnezeu pe mine! Și dacă El poate tolera gafele mele eu de ce n-aș putea tolera „paiele” altora? Nu uitați că iarba nu crește dacă tragi de ea!

Am învățat de la Dirigintele Dărniciei că nu oferă nimănui mărunțiș. Hristos o feră totul din abundență. La nunta din Cana a dat vinul cel mai bun, celor 5000 de flămânzi le-a oferit pâine și pește atât de mult încât au adunat 12 coșuri de firimituri. Mai mult, la Cruce s-a dăruit pe Sine! Nu înțeleg de ce noi, în loc să-L onorăm cu darurile noastre, Îl onorăm cu scuze!

Am învățat de la Dirigintele Trezorier că pentru Dumnezeu valorăm mai mult decât o vioară Stradivarius în casa unui sărac. Valorăm ca lumina ochilor Săi. De aceea cine face rău unui micuț din Marea Clasă a Lui... Fiți liniștiți: Dumnezeu nu investește în cineva ca să-L piardă!

Am învățat în 2024, în inima Africii, că Dumnezeu îmi dăruiește mie ce am eu nevoie. Iar eu le dăruiesc oamenilor ce au ei nevoie. Ei depind de mine ca eu să le luminez lumea lor. Iar eu depind de Dirigintele Soare! Noi suntem oglinzile Cerului pentru omenire. Aveți grijă să nu reflectați Pământul.

Am învățat de la Dirigu’ Isus că atunci când e vorba de păcat nu-l pot acoperi cu spray de pioșenie. Spray-ul nu distruge rugina! Plasturele nu vindecă o ramă! Haina nu formează caractere! De aceea păcatul trebuie scos afară. Smuls din rădăcină. Altfel erodează din nou. Altfel îi cresc lăstarii. Omorâți păcatele fără milă. E singura „crimă” pentru care Dumnezeu nu te condamnă!

Am învățat de la Dirigintele Lumii că sfinții „tot ce încep duc la bun sfârșit”. Că „ei nu-și iau cuvântul înapoi chiar dacă fac un jurământ în paguba lor!” De aceea suntem obligați să finalizăm totul chiar mai bine decât am început. Cine a început bine și a sfârșit rău, acela în zadar a început bine! Mai e timp de corectare...

Am aprofundat în 2024 faptul că în Biserică poți fi rănit. Chiar mai rău decât în afara ei. „De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?”, întreba prorocul Zaharia. „În casa celor ce mă iubeau le-am primit!” Da, oamenii ne pot răni. Pe noi, pe Hristos. Totuși Dumnezeu nu renunță! Și-am învățat că orice răni mi-ar produce „frații mei” tot voi continua să fiu păstorul lor!

Nu știu ce ne așteaptă 2025. Dar știu că Hristos Dirigintele este deja acolo. Nu doar Rabuni. Nu doar Mântuitor. Ci și TATĂL care-și așteaptă iubitor fiii!

PS: „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri” (Filipeni 4:6). (A fost cel mai distribuit, salvat si evidențiat verset in 2024 în aplicația Biblia).

Nicolae.Geantă

 

2 comentarii:

  1. 🙏🙏🙏AMIN, AMIN,AMIN!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Dirigu' " nu ne-a îndemnat să tragem de iarbă ca să crească. Nu ne-a învățat nici să împingem o sfoară .
    Dirigu',oricare ar fi el,chiar însuși Isus,a spus și a dorit să fim ca el,sau ca El.

    RăspundețiȘtergere