youtube

vineri, 26 aprilie 2024

La mulți ani mamă! 88 e o vârstă foarte ok...

 „La Mulți Ani” mamă! 88 e o vârstă binecuvântată! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi te-a ținut până acum! Vei fi binecuvântată și mai departe!


Mulțumesc Domnului Hristos că ai făcut sacrificii pentru mine! Nu numai că ai avut nopți neadormite, că te-ai rugat să trăiesc, că ai fugit cu mine pe străzi când te alerga tata! Dar mulțumesc extrem de frumos că într-o zi m-ai scos dela orfelinat! Pentru tine eu am fost lumina ochilor tăi!

Mulțumesc că ai muncit pe brânci să pot avea ceva haine, și hrană, în vremea aceea ceaușistă, când te duceai noaptea pe jos, prin zăpadă, la schimbul trei. Iar ziua nu dormeai aproape deloc! La țară gospodăriile sunt cel mai bun instructor de fitness! Știai că munca te-a ținut în formă?

Mulțumesc că pentru tine fashion-ul n-a fost un virus. te-ai lăsat cu haine puține sau chiar de second-hand. Ca toate mamele care își răsfață prunci cu haine regale! Și-ți mulțumesc că ai mâncat pe furiș. Resturile care ne rămâneau nouă. Ai vrut să pari mereu sătulă dar eu te-am văzut! Știai ca te-ai purtat ca o eroină?

Mulțumesc că din pensia ta mică m-ai ținut cinci ani la facultate! Mulțumesc că din pensia ta mică după zeci de ani - trudiți într-o turnătorie - ai susținut chiar și copiii mei. Am fost săraci mamă, dar tu ai fost o bancă de debit! Și tot ce ne-ai dat e fără ramburs.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a ascultat rugăciunile! Și acum 11 ani ai intrat în apa botezului! Era singurul lucru care îți lipsea! Neprihănirea lui Isus Hristos!

Dumnezeu să te binecuvânteze mamă. George Vieru zicea că “mama e cel mai sfânt cuvânt după Dumnezeu!” Da, mamele sunt sfinte! Când se roagă, Dumnezeu le aude chiar dacă ele ar fi în adâncul mării!

La Mulți Ani mamă! Știi, azi nu ți-ai adus aminte că e ziua ta?! Pentru tine ani nu mai au număr! Pentru tine a început veșnicia de aici! Să trăiești veșnic Mamă! Alături de Domnul nostru Isus!

Nicolae.Geantă


Atâta timp cât trăiesc mamele

Dacă mai este în viață mama ta,

Spune-i de o sută de ori cât de mare este fericirea!

Dacă mama ta este încă în viață 

nu-i refuza cuvântul dragostei,

pentru că pentru ea cuvintele tale valorează mult mai mult

ca cei care cântă imnuri.

Dacă mama ta este încă în viață

împarte cu e bogăția inimii și sufletului tău,

pentru că trebuie să știi, nu are nevoie de bogății fanteziste,

tot ce are nevoie este să se vadă în copilul ei.

Între timp apreciați-o, respectați-o și iubiți-o,

până când a pus legătura de la ochi din mormânt,

pentru că atunci recunoștința este în zadar și mulțumirile sunt de prisos,

ea nu aude un mesaj răsunător dincolo de mormânt.

 

o compilare după Kun Magdolna

x

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu