youtube

duminică, 27 august 2023

Apreciați! De dislike-uri e plin pământul - de Nicolae.Geantă


Un senator a angajat un tânăr. Într-o dimineață politicianul a intrat în biroul său pentru o întâlnire și l-a văzut pe tânar deja acolo, reorganizând corespondența.

„Este grozav, corespondența asta nu a arătat vreodată mai bine. Ai facut o treabă foarte bună!“, a afirmat senatorul. Câteva minute mai târziu politicianul a văzut că tânărul stagiar avea lacrimi pe față. 

“Fiule, ești bine?”

„Da“, răspunse tânărul încet.

„Am spus ceva prin care te-am jignit?”

„Nu, domnule.”

„Ei bine, ce s-a întâmplat?“

„Pentru prima oară în viața mea, cineva mi-a spus că am făcut ceva bun“, a răspuns tinerelul.


Trăim vremuri în care nu mai știm să apreciem aproape deloc semenii de lângă noi. Și nici atât pe cei ce fac lucruri mărunte. Un singur cuvânt de apreciere, o îmbărbătare, o bătaie pe spate, o îmbrățișare sau un zâmbet nu ne sărăcesc și nici nu ne iau un “car de vreme”. Micile detalii un impact uriaș în viață noastră. Și-a tuturor.


Fericirea vine din lucruri mărunte. Oceanul e alcătuit din picuri de ploaie.  Bucurați-vă de lucrurile mici din viață, pentru că într-o zi s-ar putea să vă uitați în urmă și să vă dați seama că acestea au fost lucrurile mari! 


Cele mai mari bucurii îi producem lui Dumnezeu când ne întoarcem cu aprecieri spre semeni. Și cele mai mari dezamăgiri când ne întoarcem cu laude spre noi!


Apreciați pe cei de lângă voi! Încurajați-i! Cu cât ei se simt mai apreciați cu atât vor sluji mai bine. Și cu cât ei vor sluji mai bine, cu atât veți avea o slujbă mai eficientă voi.


Răspândiți aprecieri! De dislike-uri e plin pământul! 


Nicolae.Geantă,

San Antonio, Texas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu