youtube

miercuri, 24 noiembrie 2021

A devenit Germania cel mai ateu loc din lume? - de Nicolae.Geantă

sursa hărții reditt.com
Germania atee? Țara lui Luther și a Reformei fără Dumnezeu? Inima protestantismului  încetează să bată, după 500 de ani? Credința nu mai e atrăgătoare, creștinismul nu mai este ceva de dorit? A devenit estul Germaniei cel mai fără de Dumnezeu loc al lumii? Oare în Germania, așa cum susținea din 1880 filosoful Nietzche, „Dumnezeu a murit?”  Sunt numai câteva dintre întrebările care ne frământă în ultimele decenii cu privire la leagănul protestantismului mondial. Da. Germania e plină de atei și agnostici. O țară a „ireligiei” cum o numesc analiștii. În Germania de Est, adică fosta RDG comunistă, procentul de atei și agnostici este de ani buni peste 70%. Unii îndrăznesc să spună că sunt chiar regiuni cu 100% ireligie, adică cu niciun credincios! 

Cu ceva ani în urmă „The Guardian” preciza că din cei 25 % credincioși germani din est, 21% sunt protestanți și numai 4% catolici și musulmani. Un studiu făcut pe un eșantion important anunța că NU a găsit nicio persoană sub 28 de ani care să fie credincioasă! Biserica est-germană este părăsită anul de sute de mii oameni! „Kulturkampf”-ul (secularizarea), „ateismul popular” și chiar comunismul sunt pilonii despre care se spune că ar fi golit nemții de Hristos. Însă niciun analist nu aduce în discuție... păcatul! Nu ideologiile sunt novicele care au erodat rolul bisericii în societatea germană, ci slăbiciunile față de pofte care au târât preoții în căsătorii homosexuale și enoriașii într-un galopant ritm spre avort! Ce m-a uimit foarte mult a fost o declarație simplă a unui neamț care a crescut cu Biblia în casă (a citit-o, dar recunoaște că n-a crezut-o), cu Biblia la școală: „preoții și călugărițele noastre (catolici, n.r.) ne vorbeau din Biblie dar susțineau evoluția ca știință, adevărurile biblice fiind relative! Și ne mai mirăm de ce Germania e invadată de (refugiați) musulmani!

În urmă cu câțiva ani de Paște am fost în Germania. Am participat la cea mai ștearsă sărbătoare a Învierii Domnului din viața mea! Nemții nu simțeau nicio bucurie!

Sunt uimit că germanii ne comentează pe noi românii că am fii medievali în gândire. Pentru că suntem „cei mai religioși creștini europeni!” Nemților, dacă cei credincioși sunt medievali, cei necredincioși și atei sunt din comuna primitivă!

Frați români! Luați cu asalt bisericile din Germania. Nu-L putem lăsa pe Hristos fără nemți, și nici pe nemți fără Hristos! 

Nicolae.Geantă



4 comentarii:

  1. Au trecutu mai mulți ani de când am fost obligat să petrec o Duminică în Germania, într-o benzinărie cu camionul. Spre satisfacția mea, pot număra pe degete Duminicile la camion in două decenii.
    Curios și dornic, după cum eram obișnuit, am căutat pe net o biserică și...am găsit la 5 km. A fost o plimbare lungă, la pas vioi pentru dus, dar cu deluzie la intoarcere. Programul se terminase mult înainte de obișnuința mea, iar persoanele cu care am schimbat două vorbe în engleză m-au tratat ca pe un ratat care nu are altceva mai bun de făcut, decât să caute biserici, iar minima conversație a decurs peste gard.
    M-am întors la camion dezamăgit de răceala crestinului evanghelic protestant german.
    Merg prin Italia la biserici în mijlocul săptămânilor, am stat de vorbă, mi-au dat cuvantul ca oaspete, am cinat cu ei. O biserică Italiană din Sardegna m-au dus acasă la ei o zi întreagă...m-am simțit Nicu Geantă pentru o zi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Și pentru curaj.. fiți binecuvântaț!
    "Cred că așa eram și eu dacă nu-L înțelegeam pe Hristos"…spunea fratele V.I.Pustan
    Mie mi-a luat ceva timp din viață să-L înțeleg și Îi mulțumesc pentru răbdarea și bunătatea Lui... să ne învețe Domnul să arătăm că Dumnezeu este in fiecare..doar să-I auzim inima Lui bună care bate în noi.
    "Sapă fanta are, sapă
    Până dai de stele-n apă" L.Blaga

    *Mă aude cineva.. ?*
    Liliana Ciobotaru

    EU încă mai chem să vă dau cununa,
    Să spun că vă iubesc dintotdeauna!
    Spre Tată-ntoarce-ți-vă fața,
    Și-o să vedeți cum se înalță dimineața.

    Cu înțelepciune, alung toată ceața,
    Cine Mă găsește, găsește viața !
    Când vin, lumea-n două să-mpart,
    Nicidecum de-ai mei nu mă despart !

    Astăzi încă mai e cerul deschis,
    Opriți-vă, pentru voi e Raiul de vis!
    Într-o zi, oricine ai fost, orice-ai făcut,
    Fără TATA...e totul tumult, e totul pierdut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia să iasă așa:
    "Sapă, fântânare, sapă,
    Până dai de stele-n apă"

    Fiți binecuvântat !

    RăspundețiȘtergere