youtube

marți, 25 februarie 2014

Pentru tine cine se roagă? - de Nicolae Geantâ

Dimineață ne-am strâns roată familia la rugăciune. Una din fete are un test greu de trecut. E timidă. Inima îi bate. Ochii-i sunt umezi. Va fi singură. Am strigat la Hristos: "Arată iar că ești Dumnezeu în Israel?". Ne-am rugat 10 km în mașină. Ea a coborît, noi ne-am dus la treburile noastre...

Abia trecuse de 8. Am deschis telefonul. Am sute de numere. Frați. Prieteni. Cunoștințe. Tineri care mă iubesc. Și eu pe ei! Am scris un sms să le cer sprijinul. Cui să-l trimit? "Ăsta se roagă. Ăsta nu se va ruga. Ăsta nu a facut nicio rugăciune în viața sa. Ăsta e necredincios. Ăsta nu are putere, are viața franjuri. Ăsta nu e treaz la ora asta". A fost prima dată în viață când m-am gândit câ am o mulțime de prieteni care nu mă pot ajuta nici măcar c-o rugăciune!

Am dat totuși suta de send-uri. Mulțumesc Doamne că am frați care încă se roagă!

Marcat de constatare, mai târziu am întrebat elevii: "Pentru voi cine se roagă? Câți prieteni aveți ce vă pot ajuta în mijlocire la Dumnezeu?". "Nimeni. Niciunul". "Dar voi, pentru cine v-ați rugat în 2014?". Tăcere de mormânt. Numai o tipă de-a doișpea a zâmbit fericită: "Mă rog pentru fetița mea!". "Dar pentru voi înșivă de când nu v-ați rugat?". Liniște de Sahara.

Asta e drama majorității românilor. Nu au pe nimeni care să-i susțină în rugăciune. De fapt nu se roagă nici măcar ei pentru ei. Părinți care nu se roagă pentru copii. Dar îi drăcuie toată ziua. Copii care nu se roagă pentru părinți, pentru bunici. Frați ce nu se susțin în rugăciune. Prieteni care nu se pot ruga nici măcar "Tatăl nostru". Pentru că nu-l știu. Nici pe Tata, nici rugăciunea.

Lot a scăpat din Sodoma nu pentru că a fost neprihănit (cum spun unii), ci datorită rugăciunilor lui Avraam. Fiul risipitor nu a sfărșit în troaca porcilor pentru că tatăl s-a rugat pentru pierdut, acasă. Petru a rezistat pe cruce, Pavel în închisoare, martirii în arene. Pentru că în odăița de sus, în catacombe, creștinii strigau la Cer pentru ei. Aveau rugăciune baraj de foc! 

Cine se roagă pentru tine? Ai un Avraam care să te scape de Sodoma? Un tată, o mamă care se topesc pe genunchi? Sau nici măcar tu nu te rogi? 

La amiază am primit răspunsul favorabil. Dumnezeu ne ascultase rugăciunea! Am trimis sms-uri de mulțumire sprijinitorilor. Un frate mi-a scris "Nici nu m-am îndoit că va fi altfel!". Iar altul a zis: "Ne bucurăm că ne-ai găsit vrednici să apelezi la rugăciunile noastre!"

Caută degrabă rugătorii! Începe cu tine! Altfel nu vei birui!

6 comentarii:

  1. Asa este...dar cati oameni nu au chiar pe nimeni care sa se roage pentru ei! E TRIST, trist, trist!...Multumesc lui Dumnezeu pentru familia mea! Nu i-am meritat! Se roaga mereu! Mai ales mama si bunica mea! Le iubesc! Momentan trecem printr-un timp greu si...n-am numere salvate pe celular cui a-si putea trimite un sms cu rugaminte pentru rugaciune...N-am prieteni cum l-a avut David pe Ionatan. N-am. Dar am pe cei dragi pe care mi i-a dat Domnul...si ii iubesc mult pentru ca il iubesc pe EL si o arata! De aceea trecem prin zile si saptamani grele. Nu numai prigoana din Adunare dar si la servici (pentru ca stiu ca esti un copil al Domnului) si la reparatul masinii (unde te jumulesc si-ti umfla nota de plata ptr. ca asa e lumea asta de rea)...Mama nu a mai fost de ani de zile asa la pamant. Pentru ea ma rog si ma gandesc zilele astea numai la Iov.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cri,
    Ne vom ruga și noi pentru voi... Și voi faceți-o pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand ma gandesc frate Nicu la frati ca Dumneavoastra si surori dragi care traiesc cu teama de Dumnezeu in inima si Il iubesc pe El peste tot si prin tot ce au trecut (m-am uitat ieri la Speranta in Maieru)...cand ma gandesc ca in CER vom fi toti impreuna si ca va fi Cerul plin de oameni IUBITORI de semeni si de Dumnezeu..nu vreau nimic mai mult decat asta! EL cu noi si noi cu EL acolo SUS!

    Tocmai ascult Speranta cu "Mai este loc la nunta TA"...e una din cantarile mele de suflet!

    Domnul sa ne conduca pe fiecare pas cu pas pana vom AJUNGE SUS! C.

    P.S. Multumesc pentru rugaciune! Ma voi ruga la randul meu. :)

    SHALOM.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo,pentru unele bloguri nu se merita sa deschizi internetul:).Bun articol.
    Ai un tanar pentru care te rogi zilnic ca apostolul Pavel pentru Timotei?

    Intreb sincer..daca este si o realitate in viata aceste principii.

    Cu har va salut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Mai mulți chiar. Din nefericire nu îi pot căra peste tot cu mine... Unul dintre ei se cheamă Simon.

      Ștergere