youtube

vineri, 31 ianuarie 2014

Vorbitul la femei

Apetitul verbal al femeii e dublu faţă de cel al bărbatului. Are cel puţin 5-6 mii de cuvinte în plus pe zi. (Dumnezeu le-a dat atătea să le consume cu copii). Evident trebuie să le daunladeze!
Nu vreau să fiu ironic cu nimeni dar... analizăm câteva aspecte:

1. femei plângăreţe
- se plâng din orice: "nu comunică soţul", "nu face nimic prin casă", "nu e ca tata", "manâncă mult, des", etc; se plâng la părinţi, la vecini, la rude, la serviciu!

2. femei cicălitoare
- un fel de Dalile care te ciocănesc tot timpul în cap (femei ciocănitori); pe Samson îl necăjea și-l chinuia în fiecare zi. Sunt care nişte streaşini de unde picură întruna. Nişte picături chinezeşti. Ucid încet, dar sigur!
- ştiţi cum să scăpaţi de cicăleală? Luaţi-vă soţia pe genunchi un minut, spuneţi-i ceva frumos, sărutaţi-o! Îşi va da delete la toate cuvintele neutilizate!

3. femei care vorbesc fără nici o dificultate cu vecinele
- când vecina se opreşte să respire, intervine ea (cu un subiect diferit evident); apoi intră în casă şi povesteşte  ce a auzit. E tipul de femeie radio. Funcţionează pe orice frecvnţă! Mai ales la cafea!
- uneori intervine să-şi corecteze soţul când acesta discută "cu vitejii ori cu bătrânii la poarta cetăţii".

4. femei care-şi încurajează soţul să vorbească
- iniţial ele vor să pară indiferente la discuţie, dar ard de curiozitate: "cine era?", "ce-ai căutat acolo?", "ce-a zis?", "ce-aţi vorbit la comitetul bisericii?". Pentru ele nu există confidenţialitate! (Sunt un fel de femei facebook! Etalează tot...) Culeg totul şi completează golurile cu imaginaţie.
- Întrebare: cât de liber se va simţi soţul să comunice pe viitor cu ea?

5. femeie setate pe "mute"
- sunt timide; robotesc tot timpul; oricine încearcă să le vorbească trebuie să alimenteze toată conversaţia; indiferent care este cauza, eforturile de-a conversa cu ele eşuează!

6. femei care-şi câştigă soţii fără cuvinte
- aşa ne învaţă Petru! Predicare prin fapte. Îi dai motiv să te iubească!
- nu cred că sunt "rara avis"!
Surorilor, doamnelor, nu uitaţi: "Oamenii sunt mai adesea impresionaţi să vadă o predică trăită decât vorbită!"

(voi reveni şi cu un studiu despre bărbaţi)

5 comentarii:

  1. Amin la 6. :) Astept sudiul despre barbati :), dar pot sa va spun de acum, ca, dupa 7 ani de calatorit cu trenul 4 ore zilnic, am cunoscut tipurile de oameni si convorbiri si ce n-asi fi crezut: ca sunt barbati (si nu prea putini) care vorbesc si vorbesc si vorbesc vrute si nevrute, fara punct si virgula ore in continu (cel putin doua ore, pana coboram din tren). N-asi fi crezut! Stiam ca barbatii vorbesc putin. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Il scriu Cri, dar acum sunt tare bussy. Sunt in Madrid. Turneu de 7 zile si 8 biserici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa va dea sanatate. Protectia Tatalui sa fie peste dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnul sa intareasca prin puterea Lui pe toti barbatii sa fie ascultatori de Cuvantul Lui ! si noi femeile sa stam sub autoritatea lasata de Dumnezeu, cu supunere din dragoste !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin! Să ascultăm de El și să vă iubim mai mult pe dvs, femeile. Cine face asa va fi fericit!

      Ștergere