youtube

vineri, 13 septembrie 2024

Ne rugăm pentru sora Carmen Mițoi!

16,00. Astăzi sora Carmen Mițoi va trece printr-o operație! Ne rugăm!

23,00 Sora Carmen a trecut cu bine intervenția chirurgicală! În prezent este la recovery room. Necesită un program deloc simplu de recuperare. Haideți să ne unim în rugăciune ca Mâna cea bună a Mântuitorului să fie cu soția pastorului Mițoi și de data aceasta și să se refacă fiecare celulă afectată!

joi, 12 septembrie 2024

Doi câmpineni și-au lansat cărțile la Romanian Heritage Center Chicago

Miercuri 29 august 2024, în jur de ora 7,00 PM (19,00), pe 81 N Broadway Des Plaines din Chicago, se derula o mică forfotă pur românească. Pentru că se deschidea (parțial) noul sediu al Romanian Heritage Center, coordonat de mărinimosul ei președinte Steve Bonica - coordonatorul unora dintre cele mai mari evenimnete culturale ale românilor stabiliți în USA, precum și fondatorul și revistei Romanian Chicago Tribune.

Romanian Heritage Center
Așa cum era cazul, deschiderea noului Centru Cultural Român a reunit români din mai multe confesiuni de pe teritoriul USA, dar și câteva persoane din România, printre care și doi câmpineni. Iată ce spune Steve Bonica despre invitați săi la acest eveniment pe pagina sa de Facebook: 

„O seară de-a dreptul minunată și emoționantă alături de lideri ai comunității creștine românești precum ÎPS  Nicolae, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Române în cele două Americi, John Geani Nemeș - preotul paroh al Bisericii Ortodoxe Române Nașterea Domnului din Chicago, părintele Remus Orian - preotul paroh al Bisericii Greco-Catolice Sf. Mihail din Aurora care este cea mai veche biserică românească din statul Illinois, înființată în anul 1908, reverend Ilie Utu Tomuța - directorul Misiunii Genesis din Chicago, pastorul rev. dr. Adrian Amarandei (Biserica Române Adventistă de Ziua a 7-a din Addison, Illinois), pastorul Marius Văduva (din echipa pastorală a Bisericii Baptiste Române Logos din Niles), pastorul Petrica Lorincz (din echipa pastorală a Bisericii Penticostale Betania din Niles), pastorul Ionel Țuțac (fondatorul Muzeului Bibliei din Timișoara), precum și pastorul Nicolae Geantă - profesor, scriitor și eseist, împreună cu fiica sa Sefora Geantă (ambii din zona Câmpina, n.r.), din România”.

marți, 10 septembrie 2024

Spovedanie - de Mihaela Mănescu

Frate preot, unde ești?
Vino să mă spovedești
Că mi-e inima un hău
Amăgită de Cel Rău.
Și mi-e sufletu-ntristat
De blestem și de păcat.

Frate sfânt, te rog să vii
Că sunt singur prin stihii
În amurg de renunțări
Printre zeci de întrebări.
Și de merg pe drumul meu
Mă pierd iar de Dumnezeu.

Frate drag, de-ai vrea să-mi dai
Doar o rază înspre Rai
M-aș târî așa, pe brânci,
Printe spini și printre stânci
Fără să mai cântăresc
Dacă-s vrednic s-o primesc.

Și-ntr-o zi, frate pescar,
O să-ți dau o stea în dar
Când, în Ceasul de Apoi,
Fără chipuri de noroi,
Ne-o chema pe toți la El
Fratele Emanuel... 

mihaela,
București