youtube

joi, 6 iulie 2023

Sorana, inocența și mințile pervertite - de Nicolae.Geantă

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”. Scurt. Plin de bun simț. Și de adevăr. Citat postat de Sorana Cîrstea. O tenismenă de top mondial, nu unu dă curtea școlii! Un citat prin care „a făcut să zacă” (cum ar fi zis Arghezi) sectanții progresiști. Care, răniți ca șarpele în creștet, au declanșat ura pavloviană, vorba lui Mihai Neamțu. „Să putrezești în iad”, „ești din nou un gunoi”, „homofobă”..., sunt numai câteva dintre replicile detractorilor, ridicate vulcanic la fileu din tomberoanele inimilor pervertite.

Nu știu ce a motivat-o pe Sorana să scrie acest citat, dar când privesc în jur și văd bărbați cu cercei, epilați, ori cu silicoane în fese, când văd femei cu barbă, femei cu bocancii plini de fier în bombeuri, femei care râgâie după ce beau doza de bere, femei care înjură ca birjarii și fumează chiștoace, când văd Conchite promovate la televizor, și femei Hulk prin ziare, nu pot decât să strig și eu ca Sorana: „Vrem inocență!” Pentru că maimuțăreala celor mari exact acolo lovește: în inocența copiilor.

Când ne purtăm în public obscen, când vorbim vulgar, când defilăm dezbrăcați (și virtual și online), când ne îmbrăcăm de parc-am fi scoși din Charlie Hebdo, când afișăm bannere cu matrapazlâcuri care nu trebuie scoase dincolo de plapumă, NU putem avea pretenția ca pruncii noștri să rămână inocenți! Apoi să le cerem să nu nască la 13 ani, să nu ridice fusta doamnelor care le scriu lecția la tablă la 14, să nu fumeze în clase la 15, să nu ascută cuțitul pe gâtul profesoarelor la 17... Lipsa de inocență a celor adulți se reflectă în fetițele de grădiniță rujate ce poartă pantofi cu cui, în băiețeii cu ochii plini de pornografie, în picii îmbrăcați diavolește nu doar de haloween...  

Cioran zicea că există inimi în care Dumnezeu nu poate privi fără să-și piardă inocența! Trăiți în așa fel să nu-L pătați pe Dumnezeu! Bărbații masculini, femeile feminine și copiii inocenți nu sunt un moft, ori un atac la persoană. Sunt norme ale bunului simț. Cerințe divine. Dar și oglinzi. Și totuși, aceste norme par atât de înguste acolo unde mințile sunt pervertite!

Curajul înseamnă să știi de ce să nu te temi, zicea Platon. La Wimbledon Sorana Cîrstea a avut curaj. Nu doar jucând tenis pe iarbă...

PS: Am fi vrut să vedem identificându-se cu Sorana și politicienii! Mai ales pe domnul Johanis! Care nu doar că vrea o Românie Educată, dar s-a identificat cu Charlie-Hebdo într-o bună zi… Oare atunci de ce a făcut-o?

Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. Dacă înaintăm așa, însuși gazonul va fi canabis și marijuana.

    RăspundețiȘtergere
  2. * Când Dumnezeu ne face de cunoscut cererea ce urmează, o face cu toată responsabilitatea:
    --Proverbele 23:26--
    [26]Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!
    * Inocența fiecarui om este pierdută mai întâi în inima lui. Și influența cea mai mare asupra inimii noastre o au ochii.
    * La inima fiecărui om nu are acces decât cele cinci simțuri și Duhul Sfânt. Dar în general Duhul Sfânt intervine în viața unei persoane doar după ce si-a pierdut inocența.
    * Ca să ne dăm seama mai bine de importanța și influența ochiilor să privim la următoarele versete:
    --Iov 42:5-6--
    [5]„Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut.
    [6]De aceea mi-e scârbă de mine și mă pocăiesc în ţărână și cenușă.”
    * Nu-i de mirare că la unii Musulmani Domnul Isus se revelează prin vedenii pentru ca ochii lor Să-L vadă... după care nu mai au nici un dubiu, și ajung să creadă.
    * Oamenii de afaceri știu lucrurile acestea și de aceea ce-a mai importantă reclamă este cea vizuală.
    * Să dea Dumnezeu ca ochii noștri să găsească plăcere în căile Lui, și să-i ferim pe copiii noștri de vizionarea imaginilor ce le poate fura inocența!

    RăspundețiȘtergere