Antonie, unul dintre asceții din timpul lui Constantin cel Mare, spunea în Patericul egiptean că "părinții cei de mult, când mergeau în pustiu, întâi se vindecau pe sine și făcãndu-se doctori aleși, vindecau și pe alții. Iar noi ieșind din lume, mai înainte de a ne vindeca pe noi singuri, îndată începem a vindeca pe alții. Și, întorcându-se boala asupra noastră, ne face nouă cele de pe urmă mai amare decât cele dintâi".
Cred că tocmai de aceea nu suntem eficienți în evanghelizarea contemporană: încercăm să vindecăm pe alții înainte de a fi noi vindecați! Cine urăște nu poate vorbi despre iubire. Cine minte nu poate vorbi despre adevăr. Cine bârfește nu poate fi demn de încredere. Cine trădează nu poate privi în ochi. Cine e lacom, avar, zgârcit nu poate inspira dărnicia. Cine curvește nu poate predic fidelitatea. Cine se închină la idoli, cine e leneș în via lui Hristos, cine invidiază ori cine doar mustră fără să ridice nu este vindecat! Iar bolnavii nu pot produce sănătate!
Ar trebui să ne deschidem mai larg urechea la glasul lui Dumnezeu care ne tot alarmează: ”Vindecați-vă mai întâî pe voi!”. Apoi, însănătoșiți vom vindeca lumea!
Tu ești vindecat?
Nicolae.Geantă
Asa este ! Cred totusi ca aceasta vindecare totala ,absoluta , este realizata de Duhul Sfânt în mod personal , dupa cum vrea EL, si nu atârna nici de cine vrea nici de cine alearga . Este o "scoala" ,o pregatire ,minutioasa, care poate dura zeci de ani de încercari ,caderi si ridicari , curatiri, albiri, prin apa si foc,pâna când "hainele" devin albe stralucitoare , abia apoi DUHUL SFÄNT,poate duce si calauzi sufletul respectiv , în lucrarea de vindecare , el însusi fiind un "pom" din al carui "roade" cei ce vor consuma , vor fi vindecati !
RăspundețiȘtergere