vineri, 3 mai 2024

ID-ul lui Isus Hristos (2) – de Nicolae.Geantă

„Cum poate fi deosebit Isus de ceilalți zei domnule profesor?”, m-a întrebat un necredincios în lucrurile sfinte. Simplu: „Doar EL are palmele găurite!”

Când soldații i-au bătut piroane de 18 cm în palme, ISUS nu a văzut nici sîngele, nici găurile care I s-au făcut. Ci zapisul cu păcate care ne condamna! Lista lungă a păcatelor noastre! Atât de grele că nici Carl Big - cea mai mare macara din lume (dela Hinkley Point, UK) nu le putea ridica! Lista minciunilor și a poftelor, a trădărilor și incesturilor, a momentelor de lăcomie, a divorțurilor și bețiilor… Lista aceasta a tuturor grozăviilor antropice i-a acoperit palmele pline de sânge! În Vinerea fatidică! În ziua Răstignirii! Găurile din palmele Mântuitorului Isus ne vorbesc despre iertare! Iar rănile Sale produc sfințirea noastră!

Dar când a venit în camera de sus după Înviere l-a chemat pe Toma să-și pună degetul în găurile palmelor Lui! Pentru că atât a păstrat ISUS de la noi derbedeii de pământeni: găurile din palme! Ele au rămas ID-ul Său. Găurile din palmele Mântuitorului ne vorbesc despre biruință!

Mâna ce strângea ciocanul și cuiele nu a fost mâna soldatului. Ci voia lui Hristos! El a ales piroanele. Cu ele și-a pirogravat dragostea în palme. Mă gândesc că găurile din palmele lui au formă de inimă! Love it!

Din palmele găurite ale lui Hristos curg toate medicamentele lumii. „Prin rănile Lui suntem tămăduiți” (Isaia 53:5). „Prin rănile Lui ați fost vindecați” (1 Petru 2:24). Găurile din palmele Mântuitorului ne vorbesc despre vindecare!

Găurile din palmele Domnului ne strigă și azi: „Te-am iubit atât de mult încât să mă identific cu tine!” Rănile din palmele Mântuitorului ne vorbesc despre un Dumnezeu care locuiește în oameni!

Dintre mile de posibilități prin care ar fi putut să se identifice, Hristos Isus și-a ales ID două palme găurite. Când oamenii i-au deschis rănile în mâini, Dumnezeu a deschis poarta Raiului! Da, numai prin găurile din palmele lui Hristos Isus noi vedem Cerul!

Oamenii vor să aibă inima ca a lui Isus. Dar câți vor să aibă mâinile ca ale Lui?

Nicolae.Geantă

National Arena

Un comentariu:

  1. Am văzut mașini, telefoane, locuințe, care se deschid prin identificarea amprentei la un deget. Am vazut chiar și prin identificarea cristalului din ochi.
    Noi suntem lumina ochilor lui Isus, iar El are rănile din palme ca amprente, ele sunt împreună deschizătoarea raiului lui Dumnezeu...ceea ce noi numim "acasă".

    RăspundețiȘtergere