vineri, 29 decembrie 2023

Haina ce trebuie lepădată. Urgent - de Nicolae.Geantă

De dimineață am văzut un videoclip în care ni se amintea tuturor despre suferința îndurată de creștini în vremea comunistă din România. Persecuții, închisoare, bătăi, schinjuiri, ardere de Biblii, lipsă de drepturi... Teroare. Dar, toate și totul încununate de biruința credincioșilor. Impact, convertiri, botezuri, martori și martiri pentru Isus Hristos. Imediat m-am gândit la paradoxul prezent: în timp ce sub comunism bătrânii noștri au rezistat cu stoicism făcând pușcărie pentru credință, în zilele noastre am văzut printre urmașii lor (tot creștini!) „haină de răutate”, legalism, condamnări, arătat cu degetul, spate întors, nepăsare, decadență... Ieri frații ar fi băgat pe oricine în Cer. Inclusiv pe torționari. Astăzi suntem gata să scoatem din Cer și pe cei intrați (fiindcă nu sunt gândesc ca noi!).

Întrucât atîrnă de voi trăiți în pace cu toți oamenii! (Romani 12:18) Lipsindu-i pe ei de pace vă lipsiți pe voi de liniște!

Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății (1 Petru 2:16). Ca nu cumva cel care este sau crede că este ținta „răutăților” să devină el însuși „rău”. Va răspunde cu aceeași monedă...

Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel (Luca 6:31). Noi ne reprezentăm zilnic prin ceea ce facem.

De ce sunt oamenii din bisericile contemporane mai răi decât antecedenții? Poate că sunt slabi, iar răutatea îi face să se simtă puternici... Poate că sunt fricoși, iar răutatea îi face să se simtă mai curajoși... Poate că nu mai sunt înțelepți, iar răutatea îi face să se simtă mai deștepți... Poate că nu mai iubesc, iar lipsa ei îi face să creadă că au dreptate! Sau poate că nu-L mai văd în aproapele pe Hristos. Da, dar și dacă nu-L vedem nu noi suntem Dumnezeu!

Fugiți de răutate! E o haină cu țepi pentru toți care-o îmbrățișează! Lepădați-o urgent! Altfel nu puteți sufleca mânecile nepriănirii.

Omul bun scoate lucruri bune din inima lui (Luca 6:45), a spus însuși Hristos. Dar cel rău?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu