joi, 16 noiembrie 2023

Nicolae Geantă - Bunătatea ca semn al superiorității unui om

2 comentarii:

  1. comentariu de la Pavel Dorobanțu - 1 Sam. 24:11-19: "Uite, părintele meu, uite colţul hainei tale în mâna mea. Fiindcă ţi-am tăiat colţul hainei și nu te-am ucis, să știi și să vezi că în purtarea mea nu este nici răutate, nici răzvrătire și că n-am păcătuit împotriva ta. Totuși tu îmi întinzi curse, ca să-mi iei viaţa. Judece Domnul între mine și tine și Domnul să mă răzbune pe tine, dar eu nu voi pune mâna pe tine. ‘Răul de la cei răi vine’, zice vechea zicală. De aceea eu nu voi pune mâna pe tine. Împotriva cui a pornit împăratul lui Israel? Pe cine urmărești tu? Un câine mort, un purice. Domnul va judeca și va hotărî între mine și tine, El va vedea, El îmi va apăra pricina și El îmi va face dreptate, izbăvindu-mă din mâna ta.” Când a sfârșit David de spus aceste vorbe lui Saul, Saul a zis: „Glasul tău este, fiule David?” Și Saul a ridicat glasul și a plâns. Și a zis lui David: „Tu ești mai bun decât mine, căci tu mi-ai făcut bine, iar eu ţi-am făcut rău. Tu îţi arăţi azi bunătatea cu care te porţi faţă de mine, căci Domnul mă dăduse în mâinile tale, și nu m-ai omorât. Dacă întâlnește cineva pe vrăjmașul lui, îl lasă oare să-și urmeze drumul în liniște? Domnul să-ţi răsplătească pentru ce mi-ai făcut în ziua aceasta!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pavel Dorobanțu write (2): Dumnezeu să te binecuvânteze frate Nicușor, - mi-a plăcut muuuult,.. Mare lucru în ziua de azi să vorbești tinerilor despre Dumnezeu, și mai ales de o temă...care este pe primul loc în Biblie, despre "Bunătatea și dragostea lui Dumnezeu".
      Slăvit să fie Bunul Dumnezeu că te-a pus omul potrivit la locul potrivit și anume; "Profesor în școală la tineri liceeni"

      Ștergere