duminică, 11 septembrie 2022

Dincolo de Rugul Aprins - de Nicolae.Geantă

Saint John, Indiana
De 40 de ani Moise colinda zi de zi prin pustiu. Păștea oile învârtindu-se în cerc. Acasă - Sinai- pășune - adăpătoare - stână - acasă. La fel ca noi când trăim fără Dumnezeu. Facem doar rotocoale. Și fiecare rotocol e de fapt un nou zero.

Mai mult Moise locuia în pustiu. Departe, departe de cei dragi ai săi. Octavian Paler zicea că nu există pustiu. Ci incapacitatea noastră de a ne umple golurile în care trăim… Deci Moise era incapabil să-și descarce dragostea pentru semeni.

Iar în pustiu Moise avea in banner. Chiar pe Sinai. Un punct limită. “Pe aici nu se trece!” Un fel de Mărășești. Prin urmare trăia ca noi: obișnuit! Deși Dumnezeu îl chemase să trăiască superlativul (la fel și pe noi).

Trăia la limita nimicului. Până într-o zi… Când a  făcut un pas în necunoscut. Când s-a zvârlit ca parașutiștii în văzduh. Și când a făcut un pas mai departe ca de obicei a văzut un Rug Aprins! În rug era Dumnezeu. Iar din ziua aceea Moise nu a mai fost Moise!

 Ce a învățat Moise dincolo de Rug! Și ce ne învață Dumnezeu pe noi azi?

1) Scopul tău e să porți toiagul lui Dumnezeu! Toiagul “oilor” (jobul) e numai partea secundară.

2) Dumnezeu are toate lucrurile sub control. Nu te teme să înaintezi. Deja ai pregătite victoriile în care poți să umbli!

3) Inima fără dragoste este moartă! Moise avea fața blândă! Ca Dumnezeu. Fața blândă vine dintr-o inimă bună. Oamenii ne pot stoarce ca pe lămâi. Noi putem fii însă o limonadă!

4) Ascultarea face mai mult decât o jertfă! “Moise, nu de jertfe duc lipsă Eu! Ci de oameni care nu se îndoiesc de Mine!”. Într-o zi Moise s-a grăbit. Și a lovit în Stâncă. Nu i se ceruse…

5) Când ți s-a încheiat povestea pe pământ Dumnezeu te va duce acasă! Intr-o zi Moise a fost luat de Dumnezeu pe munți. Și de acolo în Ceruri!

 Dincolo de Rug este locul unde se întâmplă minuni. Dar ca să ai parte de ele trebuie să treci peste limitele impuse!

Un comentariu:

  1. Dincolo de rugul aprins a trecut regina Angliei.
    Acolo ajunge orice om, doar că acolo e și ultima răscruce...

    RăspundețiȘtergere