sâmbătă, 3 septembrie 2022

Ce lecții am învățat în Arizona - de Nicolae.Geantă

Arizona | Victory Steps at Verrado
Am constatat că oricât ar fi de sterp un loc acolo există plante care trăiesc! Ele se adaptează la uscăciune. Chiar și în condiții de secetă agresivă viața e biruitoare! Prin urmare am învățat că în ciuda faptului că trecem prin “deșerturile vieții” putem supraviețui. Asprimea ne face și mai puternici. 

Plantele din Arizona nu beneficiază de un sol consistent. Și totuși ele se încăpățânează să se agațe de orice firicel de pământ printre stânci. Învățăm că în ciuda faptului că societatea contemporană a devenit un “deșert”, credința ne ține în viață. E humusul ceresc care fertilizează speranța.


Am mai văzut pe aici că în ciuda tornadelor (rare dar distrugătoare) plantele rezistă la vânt. Am învățat că în viață nu toate furtunile sunt venite să ne distrugă. Unele ne netezesc calea! Și ne scapă de crengile uscate…


mammillaria grahami
Am fost plăcut încântat să văd că și cactușii înfloresc! Dar și plantele cu țepi! Și-am învățat că un om oricât de rău ar face, oricât de mărăcinos ar fi, din el poate izbucni și o doză de frumusețe. Chiar dacă ea explodează puțin și destul de rar!


Am învățat și că faptul că Biserica poate supraviețui în „climat de arizonă”! Nici predicile seci, nici amenințările vijelioase ale lumii, nici relațiile cu cei care înțeapă adânc și des nu o pot îngenunchia! Nu o pot omorî! Biserica rezistă la “uscăciune”! Pentru că ea are viața! Și mai presus de orice are pe Dumnezeu!


Ai obosit să crezi că nu mai există șanse? Te zbați să răsari și nu reușești? Simți că ți se usucă relațiile? Ți se pare că spiritualitatea din jur a secătuit? Privește la Arizona. Viața biruie uscăciunea! 


Nicolae.Geantă

Buckeye, Arizona

2 comentarii:

  1. Chiar zilele astea culegeam niște fructe dintr-un cactus...
    Din ceva respingător și chiar periculos, Domnul scoate fructe minunate.
    Mulțumesc Nicu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Zilele astea priveam, meditam și am cules niște fructe... foarte gustoase Fratello,dintr-un cactus,smochine de India.
    Nu aparențele sunt esențiale, ci ce poate face Domnul cu un ,,cactus ".
    Chiar și un cactus poate da gust într-o zi de arșiță!

    RăspundețiȘtergere