joi, 2 iunie 2022

Hristos s-a înălțat - de Florin Ianovici

🔴 Hristos S-a înălțat la cer.

Pământul acesta este peste tot. Îi simți gustul până și în rugăciune. Lupta noastră cu pământescul este zi de zi. Să nu mai fim pământești, strigă Duhul Sfânt prin Sfintele Scripturi, pentru că nu pot fi plăcuți lui Dumnezeu cei ce sunt pământești.


Mintea multora este acaparată de lucrurile de jos. De multe ori nădejdea noastră este legată de bani, putere, avuții, poziții, tinerețe, sănătate. Dacă ne-am pus nădejdea în lucrurile vieții pământești suntem în fața lui Dumnezeu niște ființe nenorocite.

Aici nu e totul, dar aici se poate pierde totul. Pământul nu e totul, dar te poate face să pierzi totul. Cu ochii țintă spre Hristos vei moșteni cerul. Să fii ceresc, nu pământesc, iubite suflet.

Sărbătoarea Înălțării cheamă să ne gândim la cele de sus , nu la cele de jos. Înălțarea lui Hristos te obligă să privești cerul ca să nu uiți că destinația finală nu e cimitirul, ci locașul pregătit de Hristos pentru tine.

🔴 Hristos S-a înălțat la cer, dar va reveni.

Hristos e urgență. Ni s-a spus să nu stăm, ci să lucrăm.

Nu uita că a nu săvârși răul, nu e totuna cu a săvârși binele. Nu spune ce nu ai dărâmat – nu am dărâmat casa nimeni – ci spune ce ai zidit în Hristos.

Nu îmi spune la câte slujbe de biserică ai stat, ci cât ai mers la cei necăjiți, bolnavi și fără pâine. Nu îmi spune cât ai stat în rugăciune, ci ce a făcut rugăciunea din tine. Blândețea, bunătatea ta vor vorbi cel mai bine despre cât ai stat în rugăciune.

🔴 Hristos S-a înălțat și șade la dreapta lui Dumnezeu.

Acum te poți odihni. Lucrarea este isprăvită. Niciun preot până la Hristos nu putea să se așeze în Templu pentru că lucrarea ispășirii nu era încheiată.

Gata. Tu șezi cu Hristos în locurile preaînalte. Nu te mai frământa, nu te mai neliniști. Hristos este pacea ta. Hristos este odihna ta.

Hristos S-a înălțat și a supus îngerii, stăpânirile și puterile. Să nu îți fie frică. Nimic și nimeni nu se poate atinge de tine câtă vreme ești în Hristos. Întunericul nu mai are puterea asupra vieții tale.

Hristos biruitorul a supus stăpânirile și puterile. Toate ascultă de El. Orice furtună, orice val, orice vânt năprasnic se opresc la glasul Lui. Orice boală poate fi tămăduită prin rănile Lui. Orice ușă se deschide în fața Lui.

Hristos este Fiul Preaiubit al Tatălui ceresc. De El să ascultăm căci toate Lui îi sunt supuse.

Sus inimile, preaiubiții Domnului.

Să ne înălțăm credința, să ne înălțăm nădejdea și să înălțăm paharul izbăvirii întru Hristos. Înalță în ochii tăi pe cel de lângă tine mai presus de tine însuți. Înalță Cuvântul mai presus de filozofiile deșarte ale lumii. Înalță neprihănirea mai mult decât plăcerile de o clipă ale păcatului. Smerește-te sub mâna cea tare a lui Dumnezeu ca El să te înalțe.

Hristos S-a înălțat!

Florin Ianovici
#MisiuneaRenovatio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu