duminică, 31 octombrie 2021

Sfânta Scriptură ca putere - de Nicolae.Geantă

Am înțeles, în cele trei decenii de când o citesc, că Biblia nu este numai Scrisoarea lui Dumnezeu în care ne vorbește despre bunătatea, răbdarea, iertarea sau chiar judecata divină. Este un ghid complex despre fericire. Iar fericirea e cea mai râvnită stare printre telurici. Oamenii nu sunt fericiți tocmai pentru că refuză să aplice “Nihil sine Deo!” Fericirea fără Dumnezeu este ca și cum ai vrea să vâslești cu barca pe uscat.


Biblia îl face cunoscut pe Dumnezeu. Dar îmi arată și mie cine sunt (ca om). Nu poți să stii cum este Dumnezeu fără Scripturi. În afara lor dumnezeirea e erezie. În afara lor toate bibliotecile lumii au cărți bune doar de aprins focul. Cu tot intelectul lor tipărit. Fără Scripturi cărțile Îl scot pe Dumnezeu din contextul vieții. E ca și cum ai vrea să respiri fără să existe oxigen!

 Scriptura e lumină în întuneric. Nu face numai găuri

în el. Ci îl sparge definitiv. Îl risipește. Apoi oriunde calci este ziuă.

 Sfânta Scriptură a fost transmisă de Duhul Sfânt. Prin urmare cuvintele ei sunt Adevăr. Iar Adevărul face oamenii liberi. Așa am învățăt că Biblia nu ne ține robi, ci ne aduce libertate. Mai mult, deoarece se bazează pe Adevăr, când este citată corect Sfânta Scriptură dă autoritate cuvintelor noastre! Am trăit pe pielea mea acest studiu biblic de atâtea ori!

 Sfânta Scriptură are soluții pentru orice problemă. Și nu doar soluții, ci soluțiile cele mai eficiente. De-a lungul vremurilor oamenii au întâmpinat dificultăți. Viața e alterată de rău. De păcat. Iar răul e biruit doar prin bine. Biblia e rețetar pentru a face bine. Pentru a trăi frumos lângă ceilalți, împreună cu ei. Scriptura ne vorbește cum să strângem relațiile în familie, în comunitate, între prieteni. Ne învață despre căsătorie, despre creșterea copiilor, despre anturaje ce trebuie evitate. Ne îndeamnă să evanghelizăm, să vizităm bolnavii și văduvele, să deschidem portofelul nu numai pentru noi, să vizităm inclusiv oamenii în închisoare. Și să ridicăm totdeauna pe cei căzuți. Oricine are o șansă. Da, Bibila ne ajută când nimeni nu mai poate!

 Sfânta Scriptură civilizează. E plină de bune maniere. De eleganță. Dar și de sfaturi cu privire la economie, la muncă, la plata datoriilor, a taxelor, la ajutorarea bătrânilor, întâmpinarea orfanilor, sau ștergerea unor datorii. Statele puternice ale lumii au avut la baza evoluției lor învățăturile Scripturii. O etică protestantă care a creat omenirii cele mai mari valori.

 Mai presus decât orice carte Sfânta Scriptură vorbește despre veșnicie. Despre ce urmează după moarte, singurul lucru de care nu scapă niciun pământean. De aceea, cartea Cărților face ce nu poate alte cărți: deschide ușa spre eternitate. Iar ușa e inegalabila jertfă a Golgotei. Ușa e Unicul și Indubitabilul Isus Hristos.

 Prin urmare trebuie nu numai să citim, ci să memorăm Scriptura. Biblicizați-vă! Memorați versete! Întipăriți-vă Scriptura în minte. Cunoscând versetele ei adevărate putem învinge toată vicisitudinea lumii, a diavolului și a tot ce este rău. Pentru că Scriptura Sfântă e putere. Cu ea în mână poți înfrunta toate armatele lumii. Fără arme…

 Apostolul Pavel a sfătuit încrezător pe Timotei: „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci unul de putere…” (1 Timotei 1:7). Cine crede Scriptura nu va pierde nicio luptă. Pentru că bătăliile u fost câștigat anticipat la Golgota.

 Nicolae.Geantă

Un comentariu:


  1. O zi specială!
    Credeam că stiu bine din Biblie,dar nu înțelegeam de ce sa fac botez... până într-o zi..o zi când Duhul Sfânt mi-a străpuns carapacea și am început să văd nu doar doctrinele literele,ci pe Hristos veșnic viu, pe Tatăl Dumnezeu care cu răbdare,bunătate și iubire ne conduce Acasă
    Watchman Nee spunea *Creștinii care unesc Cuvântul cu credința, primesc hrană și putere*

    * SABIA- CUVÂNT *
    Liliana Ciobotaru
    06.11.2020

    Cu răbdare m-ai condus,
    O pace sfântă mi-ai adus
    Ești lumină-n viața mea
    Și să-ȚI mulțumesc aș vrea !

    TU ești putere-n neputere
    Ești povestea de iubire,
    Ce ne strânge împreună
    Păn'la ultima cortină !

    Strigă TU să vină toți
    Care încă-s pe la porți...
    Scoate sabia-CUVÂNT
    Mântuiește.. TATĂ Sfânt !

    RăspundețiȘtergere