sâmbătă, 16 octombrie 2021

Nicolae.Geantă - Implică-te cu noi pentru săracii din județul Tulcea! (Satul Nicolae Bălcescu)

Aspect din interiorul bisericii
În ultima vreme inima și duhul mi s-au legat de oamenii din județul Tulcea. Al treilea cel mai sărac județ din România.

În satul Nicolae Bălcescu - una dintre cele mai sărace localități în care am pășit vreodată! - se construiește o mică biserică evanghelică. Și o mică patiserie...

Aproape toți oamenii din localitate trăiesc din lucrul cu ziua. În agricultură. Chiar și copiii merg vara cu ziua la muncă. Dar iarna? Oamenii privesc pe fereastră. Și spre cer! De aceea se construiește patiseria! Să fie o gură de Oxigen pentru cei săraci. Care Doamne, sunt atât de mulți! Și au atât de puțină mâncare! Unii copii au ca masa îmbelșugată doar cornul și laptele de la școală! Însă în ultima vreme școala este mai mult în online. Nu și stomacul!

Frații noștri din acest sat se strâng momentan într-o cameră în casa unui sătean. Aglomerați de nu poți să răsufli! Peste 20 de adulți și peste 20 de copii stau ciorchine.

Mihai, este misionar în județul Tulcea. Și prieten bun cu mine. El se îngrijește de mai multe biserici. E mamă și tată și la Nicolae Bălcescu. Unde a găsit 4 creștini în 2016. Azi Domnul i-a înmulțit la peste 40. De aceea a demarat lucrările la Biserică. Până la ora aceasta a reușit multe. Multe cu puțin. Dar mai are de tras plasa pe pereți, de tencuit holul, de pus gresia pe pardoseală, faianța și instalația sanitară la toalete, de cumpărat lac pentru lambriul de pe tavan. Apoi se iese la tencuit și zugrăvit pe exterior! Și mai are vreo 2000 de euro… datorie la tâmplărie!

La patiserie pereții nu sunt tencuiți. Tavanul lipsește. Trebuie gresie și faianță, închise frontoanele, finalizată instalația electrică, achiziționate cuptoare electrice (are unul pe lemne, gazele naturale lipsesc).

Toamna și-a intrat devreme în drepturi! Frigul deja s-a instalat!

Frații noștri se roagă! Noi nu putem sta nepăsători!

Singur nu îi pot ajuta decât puțin! Dar împreună cu dvs putem să le facem o viață mai bună!

Nu vrei să te implici? Să faci binele pentru care ai fost pregătit de Dumnezeu?

Contactează-mă! (e-mailul este în partea de sus, stânga blogului)

Alături în Hristos,

Nicolae.Geantă - Misiunea Speranță și Destine

urmărește și filmulețul despre viața din acest sat - click AICI

Patiseria

Mica patiserie

interiorul patiseriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu