miercuri, 22 septembrie 2021

De ce nu se vaccinează românii? – de Nicolae.Geantă

De ce nu se vaccinează românii? Sunt mai puțin informați despre imunizare decât vesticii? Ori mai fraieri cum îi consideră unii (chiar dintr-ai lor)? Sunt românii mai lași, mai fricoși, mai împotrivitori, mai conspiraționiști decât europenii, americanii sau israelienii? Știu ei ce ceilalți nu știu? Nici pe departe.

Românii nu se vaccinează pentru că nu au încredere în politicieni. De trei decenii toate promisiunile parlamentarilor sau guvernanților au eșuat. Iar politicul a devenit necredibil. Politicienii dâmbovițeni postdecembriști sunt asemeni unui clown care după ce a izbucnit un incendiu a intrat în sala de teatru și a strigat la oameni să evacueze încăperea că „arde”! Numai că toată asistența credea că zbieretele clownului fac parte din spectacol. Și au ars aproape toți! Datorită promisiunilor neonorate (a se citi „minciunilor”) politicienii nu sunt crezuți oricâtă campanie pro-vaccin ar face! Fecioria odată pierdută nu se mai reface!

Românii nu se vaccinează pentru că nu au încredere în sistemul sanitar. Foarte mulți medici i-au tratat ani de zile  drept o „marfă”. Șpăgile, plicurile substanțiale înainte de operații, timpul pierdut pe la ușile cabinetelor, rețetele eliberate cu medicamente preferențiale, medicii (aceeași) cu devotament scăzut în spitalele de stat dar foarte sârguincioși în cabinetele (lor) de la privat, spitalele care tratează pacienții preferențial, tăcerea de „isihie”  prea mare în pandemie, sau conspirațiile sunt numai câteva din găurile negre „sanitare”. Din nefericire nici medicii nu mai sunt credibili oricât s-ar strădui.

Românii nu se vaccinează pentru că media manipulează. Ori este obedientă organelor de resort, ori se pune de-a curmezișul. Ori te interzic dacă ești antivaccinist și te promovează dacă ești pro-vaccin, ori nu-ți permite să-ți spui părerea dacă tu crezi în imunizare. Presa umflă statistici, prezintă totul bombastic, exploziv, apocaliptic. Fie pro, fie contra vaccin. Media a creat mai multă panică decât virusul însuși. Deci nici ea nu e credibilă. Românii trăiesc încă obsesiv: „ați mințit poporul cu televizorul”

Românii nu se vaccinează din cauza bulibășelii imunizării. Ba se țin serurile la -80 grade Celsius, ba ajung în piață printre grătarele cu mici; ba îți e de ajuns o doză de vaccin, ba două, ba trei, ba enșpe; ba ești imun la boală după primirea serului, ba o poți lua și transmite chiar dacă ești injectat; ba cu mască, ba fără mască. Ba e opțional, ba mandatoriu! Unde ordine nu e, nimic nu e!

Românii nu se vaccinează pentru că în adâncul mentalului colectiv există scepticism față de orice decizie ce pare că forțează mâna. Față de vestici românii au trăit și sub comunism. Pentru ei a face ceva sub presiune sună a dictatură. Cine s-a fript cu ciorbă suflă și în iaurt.

Românii nu se vaccinează fiindcă nu au încredere. Nici în vaccinul experimental pentru care nu-și ia răspunderea nimeni, nici în reclamele domnului Cîțu, nici în suta de lei a Guvernului... Și nici atât în amenințări și presiuni. Ei au o vorbă: “Dragostea cu sila se numește viol!” 

Tu de ce crezi că românii nu se vaccinează? 

Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. Blestemat e omul care se încrede în om, zice Dumnezeu. Până acum doar un om care merită crezut mi-a explicat că sunt deja alte vaccine care au aceleași compoziții și caracteristici la fel ca mult controversatul nostru subiect, doar că e încă nefinalizat.
    Am locuit mulți ani într-o casă nefinalizată, dar casa nu te omoară peste noapte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Casa nefinisată nu ucide, doar îmbolnăvește uneori. Dar un medicament care mu e sută la sută reușit nu te vindecă! Ba mai mult: te poate îmbolnăvi mai rău!

      Ștergere