joi, 19 august 2021

O lumânare aprinde mii de lumânări - de Nicolae.Geantă

Când Dumnezeu a lăsat Biserica  în lume a împuternicit-o să fie lumină. Pentru întreg Pământul. Le spuneam tinerilor în tabără la Șuncuiuș că majoritatea dintre noi știm că o lumânare sparge întunericul. Oricât ar fi de gros. Dar ceea ce am uitat unii dintre noi e că o lumânare poate aprinde mii de lumânări! 


Din nefericire în perioada asta postmodernistă multe din bisericile locale luminează doar pentru ele. Se strâng laolaltă, predică, se roagă, cântă, plâng... Doar între ziduri. Cu “lumânări” aproape consumate. Dar Biserica înseamnă miliarde de “lumânări”. Însă ca să ajungă miliarde, o lumânare trebuie să le aprindă și pe celelalte.


Săracii, orfanii, văduvele, depresivii, robii plăcerilor sau fiii risipitori sunt doar o parte din opisul lumânărilor de afară care trebuie aprinse. Sau reaprinse. E nevoie de reaprins speranța, iubirea, bunătatea, dărnicia, vindecarea trupului și-a sufletului, încrederea în Domnul Hristos. Corupția, sterilitatea, golăneala, fake-urile, frica sau lenea trebuie vor fi stinse numai dacă sunt aprinse cu Duh Sfânt!


Le mai spuneam tinerilor că dacă sunt singurul cu lumânare aprinsă și un vânt năprasnic o stinge sunt pierdut. Dar dacă am aprins alte lumânări ele mă pot aprinde din nou! Asta înseamnă misiunea unei lumânări: aprinde pe alții și se reaprinde și ea!


Continuați să revărsați focul credinței! Până fiecare om al planetei strălucește! Rolul nostru e să aprindem tot Pământul până va deveni ca Raiul. Fără întuneric! 


PS: Stați liniștiți. Pământul aprins de noi nu e raiul Martorilor lui Iehova!


Nicolae.Geantă
Șuncuiuș, Bihor 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu