miercuri, 27 mai 2020

Cele mai populare citate ale lui Ravi Zacharias


1. Dragostea este un angajament care va fi testat în cele mai vulnerabile zone ale spiritualității noastre, un angajament care te va obliga iei decizii foarte dificile. Dragostea este un angajament care îți cere să te ocupi de pofta ta, de lăcomia ta, de mândria ta, de dorința ta de putere, de dorința ta de control, de mânia ta, de răbdarea ta și de fiecare domeniu în care poți fi ispitit. Dragostea implică angajamentul pe care Isus l-a demonstrat în relația Sa cu noi.
2.         Avem dreptul să credem ce vrem, dar nu tot ceea ce credem este corect.
3.         Nu există o descoperire mai mare decât să-L vezi pe Dumnezeu ca autor al destinului tău.
4.         Ceea ce cred în inima mea trebuie să aibă sens în mintea mea.
5.         Dacă adevărul nu este constrâns de iubire, îl face pe posesorul acelui adevăr să fie neplăcut și adevărul să devină respingător.

6.         Cred că motivul pentru care uneori avem falsul sentiment că Dumnezeu este atât de departe de noi este că noi l-am ținut la distanță, iar atunci când avem nevoie de El și Îl chemăm în rugăciune, ne întrebăm unde este. Dumnezeu este exact acolo unde l-am lăsat.
7.         Am venit la El pentru că nu am știut pe ce cale să o apuc. Am rămas cu El pentru că nu există altă cale pe care aș vrea să mă duc. Am venit la El cu dorința după ceva ce nu aveam. Rămân cu El pentru că am primit ceva ce nu poate fi cumpărat sau vândut. Am venit la El ca străin. Rămân cu El în cea mai intimă prietenie. Am venit la El nesigur de viitor. Rămân cu El având certitudinea destinului meu. Am venit la Isus din mijlocul strigătelor furtunoase ale unei culturi care are 330 de milioane de zeități. Rămân cu El știind că adevărul nu poate fi inclusiv.
8.         Dacă nu înțelegi Crucea, nu poți înțelege nici angajamentul meu față de ceea ce este drept în comparație cu ceea ce prefer.
9.         Pentru a susține credința că nu există Dumnezeu, ateismul trebuie să demonstreze o cunoaștere infinită, ceea ce este echivalent cu a spune: „Am o cunoaștere infinită că nu există nicio ființă cu cunoaștere infinită”.
10.       Îi mulțumesc lui Dumnezeu că, deși lucrurile au fost atât de rele în viața mea, am înțeles până la urmă care este sensul greutățile prin care am trecut. Sunt lucruri glorioase în trecutul tău dureros, lucruri care au o frumusețe pe care nu ai văzut-o în momentul în care le trăiai.
11.       Adevărul prin definiție este exclusiv.
12.       Nu vei ajunge niciodată la sufletul unui om până nu îi înțelegi rănile.
13.       Isus nu a venit să facă oameni răi buni, El a venit să-i facă pe morți vii.
14.       De cele mai multe ori Dumnezeu ne întărește credința după ce ne punem încrederea în El, nu înainte.
15.       Fără Dumnezeu, omul devine Dumnezeu, corpul tău devine suflet, iar timpul devine eternitate.
16.       Dumnezeu ne poruncește să îi iubim pe semenii noștri, chiar dacă nu suntem de acord cu ei.
17.       Un argument poate înlătura îndoielile, dar numai Duhul Sfânt poate convinge de adevăr.
18.       Cu toții vrem Canaanul fără să trecem prin pustie.
19.       Dreptatea este slujnica adevărului, iar atunci când adevărul moare, dreptatea este îngropată odată cu adevărul.
20.       Succesul este mult mai dificil de gestionat decât eșecul.
21.       Scopul rugăciunii și al chemării lui Dumnezeu în viața ta nu este să te facă să fii numărul unu în ochii lumii, ci să-L faci pe El să fie numărul unu în viața ta.
22.       Nu numărul păcatelor l-a trimis pe Hristos pe cruce, ci faptul păcatului în sine.
23.       Bucuriile vieții sunt cu adevărat bucurii numai dacă pot fi împărtășite.
24.       Închinarea este o postură a vieții care are ca scop principal înțelegerea a ceea ce înseamnă cu adevărat să-L iubești și să-L onorezi pe Dumnezeu.
25.       Schimbările la nivel de limbaj reflectă adesea valorile schimbătoare ale unei culturi.
26.       Învățătura, în cel mai bun caz, ne conduce la morală, dar nu este eficientă prin ea însăși. Învățătura este precum o oglindă. Într-o oglindă poți vedea chipul tău murdar, dar oglinda nu îți va spăla fața.
27.       Lumea este mai mare și mai frumoasă decât micile mele lupte de zi cu zi.
28.       Dacă Dumnezeu este autorul vieții, atunci trebuie să existe și un scenariu al ei.
29.       Toate religiile nu sunt la fel. Nu toate religiile indică spre Dumnezeu. Nu toate religiile spun că toate religiile sunt la fel. În centrul fiecărei religii se află un angajament fără compromisuri față de un mod particular de a defini cine este sau nu Dumnezeu și, în consecință, de a defini scopul vieții.
30.       Scopul principal al unui cămin (al unei familii) este să reflecte și să ofere dragostea lui Hristos. Orice lucru care uzurpă acest scop este idolatre.
31.       Viața Lui Hristos răspândește viață. Viața mea sau a ta despărțite de El răspândește moarte.
32.       Lumea a fost făcută pentru trup. Trupul a fost făcut pentru suflet. Iar sufletul a fost făcut pentru Dumnezeu.
33.       Orice religie în esența ei este exclusivă.
34.       Adevărul nu poate fi sacrificat pe altarul unei pretinse toleranțe. Pur și simplu, nu pot fi toate religiile adevărate în același timp.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu