joi, 20 decembrie 2018

În orchestra de Crăciun - de Nicolae.Geantă

“Domnu’ eu sunt cam răgușită dar o să vă fac poze”, zise o liceeancă destul de durdulie care cântă extrem de fals și deranjează colindătorii. “Nu râdeți, în orchestra de Crăciun trebuie să fie și fotografi” le-am spus copiilor care la anunțul colegei pufniseră chicoteala “de-ți iee auzul” vorba lui Creangă.

Noi credem că în orchestra lui Dumnezeu e nevoie numai de cei cu voci de îngeri. Care să aducă laude lui Dumnezeu prin buze. Prin voci. Dar cine e răgușit, cine e afon, cine scoate scrâșnete de rulment ruginit, poate să cânte la vioară. Ori la trompetă. (Ori, dacă e român la acordeon!) Sau poate pune bani la colectă. Ori să fotografieze. Nu toți scoatem același sunet!

În Biserica e nevoie și de muzica fotografilor. Ei sunt ca stelele tăcute care scanează întreaga poveste. Văd nevoile săracilor, lacrimile văduvelor și strigătul celor orfani. Fotografii sunt totdeauna în salopete,  cu mânecile suflecate. Ei pornesc videoproiectorul, caloriferul și întorc ultimii cheile în ușă. Datorită lor se menține curățenia dar și bugetul financiar. Ei supraveghează copii și finalizează construcția bisericii! Nu sunt apreciați decât atunci când nu mai sunt...

Când s-a născut Isus Hristos în ieslea Betleemului, conform tradiției ebraice Iosif ar fi trebuit să anunțe corul cetății să cânte. Dar fiind nazaretean, și chiar respins de betleemiți n-a reușit. Însă Dumnezeu a trimis un cor de îngeri! Și vocea lor a deschis urechile unui grup de păstori. Dar în orchestra de Crăciun Dumnezeu a trimis și o stea. Și lumina ei a deschis ochii unor magi. Abia acum îngerii, păstorii și magii erau o orchestră...



Fiecare Biserică are nevoie de orchestră dar și de fotografi, de închinători, de dăruitori, de propovăduitori pasionați. Este nevoie acută de cei care aranjează lucrurile, care văd detaliile în profunzime! De cei care se roagă pentru copii noștri! De cei care scriu cântări de laudă, de cei care predică eficient. De cei care îngenuchează ca magii, ca păstorii. Apoi plâng și își ridică mâinile spre Cer la rugăciune!

Dumnezeu a dăruit îngerilor flaut pentru închinare. Dar magilor și păstorilor le-a oferit trompete pentru slujire. Datorită muzicii lor toată planeta a auzit de Hristos! 

Dumnezeu și azi mai împarte trompete! Vrea să își mărească orchestra. Muzicanții. Dar sunt sigur că pe lângă instrumente Dumnezeu mai împarte și aparate de fotografiat. Cineva trebuie să imortalizeze toate nevoile! Tu faci parte din orchestra lui Dumnezeu?

Să aveți un Crăciun în care slujiți eficient lui Hristos! Sărbătoriților li se cântă, li se fac urări. Sunt omagiați nu li se dă de lucru!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. E plina lumea de "biserici", sinagogi, moscheie, manastiri, coruri, orchestre, fanfare, instrumente muzicale, pastori platiti ce sacrifica turme, mielusei si mioare, de îngeri falsi, aparente îmbracate în vesminte lucitoare, de stele arzatoare, orbitoare si de Luc(i)eferi ce zboara peste bolta-ntunecata si se pierd în zare...

    RăspundețiȘtergere