duminică, 23 decembrie 2018

De ce cântăm colinde - de Nicolae.Geantă

Pe vremea când s-a născut Hristos evreii aveau un obicei semnificativ. Când se apropia timpul nașterii pentru o femeie, toți muzicanții și cântăreții din cetate așteptau un semnal din casă. Când erau înștiințați de către tată că i s-a născut un băiat, corul de cântăreți izbucneau în cântec, urând bun venit celui nou venit pe lume, spune W. Barclay.

La nașterea Mântuitorului Isus Hristos, Iosif bărbatul Mariei, care era din altă cetate nu a anunțat corul de muzicanți. Dar Dumnezeu, al cărui Fiu venise umil într-o iesle a trimis un cor de îngeri să-i vestească nașterea! Este singura dată în istorie când vin îngerii să cânte la o naștere! Apoi, de 2000 de ani, de fiecare Crăciun, Biserica lui Hristos cântă colinde. Osanale! Glorie lui Hristos! Biserica înlocuiește Corul de îngeri!

Colindele anunță venirea Mântuitorului. Ne duc până acolo că simțim cum se atinge de noi. Colindele care NU au în centru pe Hristos sunt gălăgie făcută degeaba. Degeaba pentru Cer, căci unii de la colinde pleacă cu portofelele burdușite! Dar și cu sufletul gol!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu