marți, 18 septembrie 2018

Noi, creștinii care incomodăm... - de Nicolae.Geantă

Săptămâna trecută Biserica Punct din București a trebuit să-și schimbe locația. Punct e o biserică nouă (duminică sărbătorește doar cinci luni), unde particip de la înființare. Inițial sediul a fost pe Bd. Expoziției nr. 2, în uriașa clădire a Ubisoftului, în apropiere de Romexpo. După numai 3 luni directorul Ubisoft nu a putut să ne mai prelungească contractul deoarece francezii care au clădirea firmei (ce anul trecut a fot locul doi în „Top afaceri ”România”) nu sunt de acord ca în imobil să se desfășoare activități ale unei biserici! Pentru franțuji Creștinismul e deranjant!

În urmă cu câțiva ani, o tânără profesoară a venit din Franța să facă voluntariat la Fundația Lumină pentru Rromi din Boldești Scăieni, condusă de prietenul meu, pastorul Viorel Oprișan. Tânăra a vorbit și niște francezi care au vrut să sponsorizeze afterscholl-ul rromilor săraci. Să ajute cantina socială și școala. Dar când au venit la fața locului și au văzut că Fundația e legată ombilical de Biserica Eben Ezer au refuzat sponsorizarea deoarece oamenii de pe malurile Senei NU au fost de acord să ajute creștini religioși!!!



În ultima zi a lunii iulie 2018 am avut invitat pe pastorul Luigi Mițoi la Câmpina. Prin urmare am închiriat sala de spectacol a Casei Tineretului, care la ora începerii programului era arhiplină. Peste 500 de persoane. Nu a mai fost așa plină de mulți ani. A fost o reușită. La două zile după evenimentul de excepție, directorul Casei Tineretului mi-a trimis un mesaj sec: „Să nu mai vrei sala pentru astfel de manifestări”. Evident nu mi-a mai răspuns la telefon! Creștinismul NU sună frumos în sala unei Case de Cultură! Crede stimabilul urcat pe jilțul intelighenției câmpinene...

În aceste zile o pleiadă de scribi mioritici atacă referendumul pentru familie. Cică e referendumul domnului Dragnea! De parcă Dragnea ar fi strâns cele 3,6 milioane de semnături. Ziarele urlă că se cheltuiesc bani, că prioritățile sunt altele. Spitalele de exemplu. Dar niciun ziar din România nu a donat măcar un tomograf! Și niciun ziarist nu a donat vreunui spital măcar o pătură! Partidele politice se ciondănesc! Vina? O poartă Biserica! Creștinii! O gloată de manifestanți hăbăuci huiduiesc: „Afară cu Biblia din Parlament!” Și ce să aducă domnilor, detectorul de minciuni?

Acum vreo trei zile, la recomandarea unui frate din USA, l-am ascultat pe Moise Guran spunând niște inepții despre referendumul pentru familie, la Radio. Refuz să cred că un om care se vrea lider de opinie gafează impardonabil tocmai în lucruri de esență. Dar vorba fiicei mele Sefora: oamenii se împiedică de pietre, nu de munți! Apoi am auzit că domnul Dacian Cioloș (care nu pare a fi creștin) e împotriva referendumului, susținând că am îngrădii drepturile omului! „Că toți ne-am născut egali!” Egali da, dar homosexual nu s-a născut nimeni monșer Cioloș!

E ultima parte a anului 2018. S-a pornit și în România prigoana împotriva creștinilor. Pentru că, vorba pastorului Paul Negruț: Biserica a dormit! E vremea trezirii fraților! Trebuie să incomodăm diavolul și mai mult! Creștinii nu sunt asemeni cu lumea. Ci cu Dumnezeu. Cu Acel ce incomodează păcatul! Și... îl distruge!

Dacă nu puteți distruge păcatul măcar incomodați-l să înainteze!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu