sâmbătă, 16 iunie 2018

Porunca Zero - de Nicolae.Geantă

După ce-am citit ieri ce spunea fratele Vladimir despre porunca XI-a (dragostea), mi-am adus aminte de o întâmplare. După ce într-o biserică prietenul meu Onisim a predicat tot de aici și a spus că porunca XI-a e cea mai mare, a venit un bătrân și l-a întrebat dacă știe porunca zero. “Aceea e cea mai mare!”... Apoi bătrânul a zis:”Shema Israel” și a plecat. “Ascultă Israele!”.

Unii spun că porunca cea mai mare este a patra. Ziua de odihnă. Alții zic a unsprezecea. Alții zic toate. Dar, așa cum le spuneam liceenilor deunăzi, degeaba știm cele 10 porunci dacă nu le ascultăm! De aceea, înaintea intrării în Canaan, când a reamintit poporului toate poruncile, Moise a strigat: “Shema Israel!”. (Deuteronom 6:4).

Ascultă de Dumnezeu! Atunci nu vei mai avea idoli, tatuaje, nu vei mai lipsi de la casa de rugăciune, nu vei trânti ușa părinților în nas. Nu vei fii hoț, nu vei minți, nu vei curvi, nu vei ucide, nu vei avorta... Nu vei urî pe nimeni!

Ascultă de Dumnezeu! Înainte de toate regulile sfinte e nevoie de ascultare! E datoria fiecărui om! Ascultă! Caută să împlinești! Ca să fii fericit! Apropo, e cineva care nu vrea să fie fericit? Atunci păzeste porunca cea mai mare!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu