luni, 31 octombrie 2016

La McDonald's servit de-o... vrăjitoare!

Când am intrat azi trei minute în McDonald's-ul din Ploieşti Nord m-am trezit direct în lumea lui Merlyn. A lui Scaraoţki mai bine zis. Cucuvele atâtnate de lustre, pânze cu căpăţâni de mort, lilieci negrii din carton care pluteau deasupra capului, pânze pictate cu sânge. Dovleci care scoteau limbi de foc. Cu dinţi de rechin. Tablouri de groază. Fetele de la casa de marcat tatuate pe obrazul stâng cu simboluri macabre... Într-un colţ o vrăjitoare vopsită care aranja jocuri copiilor ce mâncau parcă sedaţi. Părinţii admirau cu privire tâmpă. Altă diavoliţă debarasa. Iar nişte copile de-a şasea sau a şaptea cu coarne de... diavol! Am vrut să strig ca Nică: "Iaca pozna". Dar liceenii ce sunt cu mine mă suspectează de analfabetism: "E halloweenul...". 
Oamenii intră, comandă şi halesc pe fugă. Nu fac rugăciuni nici înainte de fast-food, nici după. Înghit grăbiţi din pungile aduse de... vrăjitoare! Hipnotizaţi ca Eva în grădina Edenului, când Dracu' cel mare a venit în şorţul de bucătărie să-i ofere pe tava-i aurită un fruct interzis!
M-am gândit că în copilăria mea macabrul era macabru. Groaza era groază. Greaţă. Scârbă. Astăzi horror-ul a devenit distracţie... Şi unii o beau ca pe sirop! Nu e de mirare de ce creşte numărul de teribilişti ce scot satârul să dea în Dumnezeu!
Învăţaţi oamenii să nu se lase serviţi de diavoli. Nici măcar la McDonald's. Sau cred unii că eu aş fi de modă veche? 

vă recomand să citiţi şi 
Coarnele Hallowenului
"...sărbătoarea dovleacului cu cap de mort a umplut România. De la profesori şi actori, până pe uliţele satelor din creierii munţilor, elevii au învăţat să colinde cu dovleacul aprins. Adică în numele Satanei. Colindă ca de Crăciun, dar nu cu traiste de covrigi, şi nici cu vestea bună că s-a născut Mesia, ci îmbrăcaţi în haine de drac! Mascaţi, cu sânge fals pe obrajii lucioşi, cu coarne ca ăia răii - dar şi cu cruciuliţe la gât, cu cearşafuri albe peste trup - ca stafiile, bufniţe, vârcolaci, huhurezi sau vampiri, tinerii se dau malefici. Şi devin. Se cred Merlin, sau nu ştiu ce e mama Omida. "Noi suntem vrăjitoare bune, dle profesor", a strigat o "diavoliţă" de liceu unui coleg. Nu ştiam că se poate şi vrăjitori buni. Adică şi draci cumsecade..."

pentru continuare click AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu