sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Ateilor, puțin despre nebunie - de Nicolae Geantă

D. este un băiat foarte deștept. Are numai 15 ani. Rezervat, fără multe ifose adolescentine, băiatul citește. Se întreabă. Întreabă. Răspunde. Învață. Profesorii și l-ar dori elev. Îi place să audă orice, dar ia foc dacă în conversație e adus... Dumnezeu. Se declară ateu!
Într-una din zile, un coleg a spus clasei ceva despre atei. Atunci D. și-a încordat mușchii și cu aere de Popeye Marinarul a început să se etaleze fericit. 25 de perechi de ochi l-a pus la zid: "e tâmpit dom' profesor!".
- Lăsați-L. Are drept la opinie. Asta nu înseamnă că și dreptate.
M-am dus la banca lui. 
- Tu ai tată?
- Da.
- Nu ai. Tu ești bastard, făcut din flori. Ai numai mamă! Poți să spui că nu e așa.? Tatăl tău nu există.
A început să râdă. Probabil mă credea nebun.
- Cum puteți să spuneți asta? 
- Pentru că nu există! 
- Glumiți... De unde știți că nu există!
- Pentru că eu nu-l cunosc. Și dacă eu nu-l cunosc tatăl tău nu există. Și dacă colega ta nu-l știe, tatăl tău nu există. Poți infirma?
- Da. Îl știu eu, mama, vecinii...
- Dar eu nu-l știu. Deci nu există. E corect, nu?
- Nuuuu...
- Ei, înțelegi. Dumnezeu pentru tine nu există pentru că nu-L cunoști. Asta înseamnă că poți să-l negi?
N-a mai avut argumente...

Le-am spus liceenilor ca tocmai de aceea o mulțime de europeni se declară non-religioși. Pentru că nu știu nimic despre Dumnezeu. Și când nu ști nimic despre un papuaș, groenlandez sau boșiman din inima Africii spui că nu există. Unii vor să demonstreze că nu există. Dar ca să mai și lupți împotriva a ceva ce nu există e cea mai mare prostie. "Și dacă în sala de clasă nu e niciun duh iesit din lampa lui Aladin, ce rost ar avea să scot sabia să-l provoc la duel?"
- E nebunie, a strigat unul.
- Exact asta spune Biblia: "Nebunul spune în inima sa: Nu este Dumnezeu!" (Psalm 14:1) Și nu trebuie neapărat să fie internat la Socola...

vineri, 27 noiembrie 2015

Ultima gară - de Vladimir Pustan

Viața e o călătorie cu trenul. Un tren ce la început mergea încet dar pe ce au trecut anii locomotiva a prins neștiute forțe. Pe fereastră vedem anotimpurile atât de lipite unele de altele, încât deși știm că vara nu-i ca iarna, totuși parcă renii lui Moș Crăciun trag sania pe plajele însorite de la Copacabana.
”Când voi avea 18 ani”. ”Când voi avea permis”. ”Când mă voi căsători”. ”Când copilul meu va termina școala”. ”Când îmi voi termina de plătit ratele”. ”Când voi fi avansat”. ”Când mă voi pensiona”. ”Când voi…”
Așteptăm gara următoare… Dar mai devreme sau mai târziu vom realiza că adevărata fericire în viață, nu este destinația ci călătoria în sine. Ca și cum ai umbla cu Hristos pe pământ plin de bucurie, chiar dacă n-ar fi cer…
Când vei ajunge acolo să fii deja sătul de el… Pentru că cerul e și un loc dar și o stare. În tren, cu cerul în suflet…

V l a d i m i r _ P u s t a n

Nicolae Geantă - Vrednicia chemării


Biserica Penticostală Philadelphia Mansue
22 noiembrie 2015
video by PhiladelphiaMansue

joi, 26 noiembrie 2015

Nicolae Geantă - Dina și Sihem, viața de frontieră

21 noiembrie 2015
Biserica Penticostală Philadelphia Mansue, Italia

Nicolae Geantă la Harvest Metanoia Arad

duminică 29 noiembrie 2015, de la ora 9,00, şi de la ora 11,00
AZI, UN PAS MAI DEPARTE CA IERI


Nu pot...

Dinăuntru în afară” (G.Dickow)

"Nu pot !”

Sunt atât de multe lucruri pe care oameni cred că nu le pot face. În fiecare zi sunt chinuiţi de gânduri care spun: „Nu pot să mă schimb!”; „Nu pot să cred!”; „Nu mai pot continua!”; „Nu pot să reuşesc!”; „Nu pot să iert!”; „Nu pot să-mi revin!”; „Nu-mi pot atinge scopurile!”; „Nu pot să mă angajez!”; „Nu pot să mă căsătoresc!”; „Nu pot să-mi termin studiile!”; „Nu pot să-mi plătesc facturile (datoriile)!”; „Nu pot să-mi găsesc un rost în viaţă!” şi lista continuă la nesfârşit. Această mentalitate şi atitudine te programează pentru eşec, pentru abandon, pentru o viaţă negativă, de înfrângere. Acesta este un gând otrăvit din care nu mai trebuie nici să sorbi nici să guşti. Astăzi noi postim de (ne abţinem de la) gândul „Nu pot…” şi îl înlocuim cu gândul „Pot …”

miercuri, 25 noiembrie 2015

Ziarul "Oglinda Câmpinei" despre "Ziua Toleranței" și "Anul Kopernic"

"Se împlinesc 20 de ani de când s-a declarat ca 16 noiembrie să fie o Zi Mondială a Toleranței. Şcolile nu prea se înghesuie să organizeze astfel de evenimente, cu toate că de Haloween, cu mic cu mare, au luat cu asalt costumele macabre. Apoi ne mirăm de ce tinerii sunt violenți, nu-şi acceptă semenii, vârstnicii sau chiar... biserica!" - ne-a declarat prof. dr. Nicolae Geantă, promotorul acțiunii. 

vezi tot articolul cu click
http://ziaruloglinda.blogspot.ro/2015/11/colegiul-tehnic-c-tin-istrati-gazduit.html

Când ne-ai lăsat porunca milei - de Traian Dorz

Când ne-ai lăsat porunca milei pentru aproapele sărman,

noi am simţit, Isus, că Tu eşti acel duios Samaritean.
Căci, vai, şi noi eram odată căzuţi tâlharilor cumpliţi,

strigând zadarnic după milă, zăceam uitaţi şi părăsiţi.
Şi n-a fost nimeni să ne-ajute, căci cine oare-ar fi putut,

când sufletul zăcea-n pierzare atât de-adânc şi greu căzut?
De n-ar fi fost a Ta iubire, Preamilostiv Samaritean,

noi n-am fi-aflat nicicând odihna din sfântul mântuirii han.
O, dă-ne dragostea de semeni, cu-a Ta blândeţe să-i iubim,

spre mântuirea tuturora porunca milei s-o trăim.
Traian Dorz

luni, 23 noiembrie 2015

Mântuit ca prin foc

Dacă lucrarea lui va fi arsă, îsi va pierde răsplata. Cât despre el va fi Mântuit ca prin foc (1 Cor. 3:15b)

"Cum adică mântuit ca prin foc?", m-a întrebat o tânără nedumerită de teologia unui frate ce-a pus-o în încurcătură. Adică smuls din gura iadului? Sau scos din Purgatoriu după ce ai suferit o purificare, cum cred catolicii? Nedovedit cu fapte bune, cum zic moderniștii, ori biserica răsăriteană? Scos basma curată de judecata individuală, așa cum cred unii dintre evanghelici?
Pasajul scris corintenilor de Pavel a vărsat o dunăre de cerneală între teologi. Apostolul se referă însă nu la mântuire ci la răsplătirea slujbei. Anterior versetului el vorbește despre "constructorul înțelept și cel neînțelept", cum ar zice Waren Wersbie. Când Dumnezeu va pune sub tester slujba făcută, cel ce a lucrat fără băgare de seamă va rămâne nerăsplătit! Adică va fi un fel de Lot scăpat din Sodoma dar fără nimic. 
"Mântuit ca prin foc" e omul ce ajunge în cer prin har (oricum iertarea e numai în sângele lui Hristos), dar nu va fi răsplătit pentru slujba făcută. Nefăcută, mai bine zis. 
E-o pocăință ușoară. Ca ruleta rusească. Numai ca aici numai un glonț lipsește!

Nicolae.Geantă
Treviso-Otopeni

duminică, 22 noiembrie 2015

Giuvaer sau Kalașnikov? - de Nicolae Geantă

Mecanicul școlii era în poarta instituției. "Așa îmi place când mă întâlnesc dimineață cu oameni cumsecade. O singură vorbă bună de-a lor, un zâmbet, îmi țin toată ziua", mi-a spus bărbatul salutându-mă elegant. "Ai dreptate, vorbele bune spuse dimineața te fac mai bogat". Am intrat în clasă și le-am spus copiilor că Richard Wurmbrand spunea că în limba ebraică nu există cuvântul "cuvânt", ci "ledaber" care înseamnă "giuvaer". Dacă ai un giuvaer de dat vorbește, dacă nu taci! Căci dacă nu îmbogățești pe aproapele, îl sărăcești! De fapt îl umpli cu... gunoaie! Vorbe fără rost. Pleacă gol. Sau îl plictisești. Chiar și unii predicatori reușesc asta!

Interesant este că radăcina cuvântului "ledaber" este "lesaper", adică "cea mai înaltă ramură, vârful unui copac". Dacă prin ceea ce vorbesti înalți pe cel de lângă tine, vorbește, dacă nu taci! Dacă nu-i spui cuvinte înălțătoare atunci îl cobori! Și oamenii au nevoie să urce! Prea multe jigniri, prea multe "nu ești în stare de nimic", prea multe critici auzim. Zilnic. Certuri. Înjosiri. Cuvinte care apasă. Sau ucid. Căci gura e cel mai puternic Kalașnikov!

Comunicarea e prin cuvinte. Ele pot fi ca "pana iscusită a unui scriitor" sau ca "un mănuchi de ace". Ca un card pentru suflet ori ca un pikamer. Atenție: cuvintele ies din visteria inimii!

Spune cuvinte frumoase oamenilor! Cuvinte care să dea speranță. Vorbește. Tăcerea e de aur, dar numai când ești nervos! Vorbește, dar cu fiecare cuvânt ridică! Îmbogățește! Atenție mare: Domnul Hristos a zis că într-o zi din "cuvintele tale vei scos fără vină" sau "din cuvintele tale vei fi osândit!"

Nicolae.Geantă
Venezia

vineri, 20 noiembrie 2015

Vladimir Pustan - Din Paris, puțin nervos...

Stau de o oră în aeroportul Charles de Gaulle – Paris, iar un român se simte întotdeauna în aeroport ca Tom Hanks în ”Terminalul”. Plin de poliție cu puștile agățate de gât, polițiști ce privesc în zare spre potențiali suspecți. Îmi vine să le spun să nu mai privească năuci spre orizont. Necazul vine de pe strada lor, din cartierele mărginașe ale Parisului. Din interior, adică. 
Nu romii noștri specializați în fier vechi sau mai nou sunt problemele lor. Nu-i totuna când îți dispare telefonul sau îți dispare vena jugulară. 

Sunt 1,6 miliarde de musulmani din care doar 48 milioane se declară jihadiști. Până în 2070 vor fi mai mult decât creștinii, lumea va fi a lor și oricum ar fi expandat chiar dacă americanii nu și-ar fi băgat nasul omorându-le liderii politici care de bine sau de rău îi țineau acolo. 

joi, 19 noiembrie 2015

Cine locuiește Raiul?

Spunea un proverb arab că "dacă întâlnești un rai fără oameni, ferește-te, acolo e iadul!".
Cine sunt locuitorii Raiului? Ai Cerului? Ai Muntelui lui Dumnezeu cel Sfânt? "Preoții? Pastori? Călugării? Martirii? Sfinții? Misticii? Asceții?", se întreba mirat scriitorul Christian Crăciun. Exact, Cine locuiește Raiul? Penticostalii, ortodocșii, creștinii după Evanghelie, catolicii? Nu ei, scrie Psalmul 15.
E greu să locuiesti Muntele Sfânt al lui Dumnezeu în condițiile Psalmului 15, dar nu imposibil, zicea azi fratele Pustan. Dar noi știm, sunt destui acolo. Unii scriitori spun că de la Adam și Eva, după cădere, nu a mai deschis nimeni porțile Raiului. Și că paradisul e păzit degeaba de îngeri. Să nu-i credeți. Dacă era așa n-ar mai fi venit Hristos. Să nu credeți nici că Paradisul e plin ochi, cu oricine. Dumnezeu nu bagă în Cer pe nimeni constrâns. O fi Raiul o afacere cerească, dar locuirea lui fine de forțele teluricului...
E populat Raiul? Da. Cu sfinți, cu pocăiți, cu laici? Nu știu. Dar știu că e plin cu "tâlhari"! Nu vrei să fi și tu unul?

Nicolae.Geantă

Nicolae Geantă la Philadelphia Mansue

seară de tineret - botez noutestamental - evanghelizare
21-22 noiembrie 2015

marți, 17 noiembrie 2015

Înfrângerea plăcută

Cine isi va pastra viata o va pierde; si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga (Matei 10:39)

Nimănui nu îi place să piardă. Nici măcar o luptă minoră. Filosofia lumii spune că numai cine câștigă lupta e victorios. (Grecii considerau până și smerenia ca o slăbiciune). Paradoxal, la Isus Hristos dacă câștigi pierzi! Singura cale de a câștiga un meci cu Dumnezeu este să pierzi! Ce înfrâgere plăcută!
Hristos spune că singurul mod de a câștiga viețile este de a le pierde. Iacov a trebuit să piardă pe Iacov pentru a câștiga pe Israel, spunea Dutch Sheets. Saul a trebuit să piardă pe Saul pentru a câștiga pe Pavel.
Cine nu știe să piardă nu știe să câștige!

Nicolae.Geantă

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Solul Golgotei - de Mihai Codreanu


Isus  veni şi-n casa mea-ntr-o seară:
Era-ntr-un tainic şi suav apus…
Si-am stat în casă singur cu Isus…
Si-afară era blondă primăvară.

Atunci mi-a spus cu vocea lui cea clară
Că oamenii sunt buni, deşi l-au dus
Să-l bată-n cuie pe Golgotha sus,
Fiindcă i-a iubit din cale-afară.

Si mi-a mai spus că poate fi iertat
Chiar Iuda, ce-l vându c-un sărutat,
Ca să-şi sporească cu treizeci arginţii.

Apoi, plecând. Din prag mi-a spus aşa:
„Comoara sufletului, ca şi-a minţii,

E să iubeşti pentru-a putea ierta”.

vineri, 13 noiembrie 2015

Cine a câstigat, cine a pierdut - de Vladimir Pustan

A câștigat moartea… Până acum 54 de morți. În lumea asta, doamna în negru pare să câștige mereu.
Televiziunile… Moartea face rating…
Vânzătorii de extinctoare…
Remus Cernea…
Noii miniștri și secretari de stat…
Cine a pierdut? Restul …
Ei care au murit… Când mori năpraznic, de obicei mori nepregătit, cu sufletul uitându-se în altă parte.

joi, 12 noiembrie 2015

Chiar dac-ar fi să-ndur - de Nicolae Moldoveanu

Chiar dac-ar fi sa-ndur, din greu,
Dureri si lacrimi si suspine,
/: Ajuta-mi, Dumnezeul meu,
Sa nu pot sa ma las de Tine! :/

Chiar dac-ar fi sa fiu rapit
Si-n noapte dus de maini haine,
/: Oricat inchis si chinuit,
Sa nu pot sa ma las de Tine! :/

Chiar dac-ar fi sa mi se ia
Tot ce-am avut pe langa mine,
/: Sarac si gol de-as ramanea,
Sa nu pot sa ma las de Tine! :/

 Chiar dac-ar fi sa zac flamand,
Bolnav, uitat la usi straine,
/: Lovit si alungat, nicicand
Sa nu pot sa ma las de Tine! :/

Anul Kopernic - Sesiune de Comunicări la Câmpina

20 nov. 2015, ora 10
Amfiteatrul CDI al Colegiului Tehnic Constantin Istrati Câmpina

inventatorul braşovean Georgică Lupchian şi dr. Nicolae Geantă
"Mecanică biblică cerească"
Ce spune Biblia despre despre magnetism, axe polare, înclinarea terestră?
Cie susţine Pământul? 
de ce nu cade Luna pe Terra?

Nicolae Geantă la Londra

13-15 noiembrie 2015
Biserica Creştină "Sfânta Treime"
 Hendon London

marți, 10 noiembrie 2015

De ce a trebuit să sufere Hristosul? - de Nicolae.Geantă

"Nu trebuia să sufere Hristosul?" (Luca 24:26)

Spuneam zilele trecute elevilor mei că în mitologia greacă există o poveste în care Ipolit, un tânăr războinic, frumos, era atât de viteaz și atrăgător încât însuși zeița Diana-Artemis s-a îndrăgostit de el! (Căci atunci când muritorii sunt plăcuți, chiar și zeii îi îndrăgesc). Artemis îl iubea pe Ipolit. Și invers. Într-una din zile, Ipolit a fost grav rănit într-o luptă. Căzut, istovit, tânărul o imploră pe Artemis-Diana: "Nu vezi starea de plâns în care mă aflu? Salvează-mă Stăpână! Doar ești zeiță!" Artemis și-a acoperit fața cu haina, i-a întors spatele și a murmurat. "Văd, dar lacrimile sunt interzise ochilor mei... Nu-mi este permis... să-mi pătez privirea văzând suferință!". Și l-a părăsit pe muribund

Diferența între Artemis și Isus este că Hristosul nu numai că nu părăsește pe nimeni, nu numai că nu își întoarce niciodată ochii de la suferință, nu doar că vine și șterge cu poala mantiei Sale lacrimile celui căzut, dar în Ghetsimani a plâns El însuși în locul nostru! Apoi s-a lăsat pironit pe o Cruce...

Biserica, această turmă alcătuită din locțiitorii lui Hristos ar trebui să șteargă rănile răniților. Lacrimile arșilor. Să îndulcească suferința. Dar, tare mă tem că le întoarce spatele ca zeița Artemis. Sau, vorba fratelui Țon, biserica e singura armată care-și ucide răniții....

"Nu trebuia să sufere Hristosul?" În textul grec, dr. Luca folosește cuvântul "dei". Adică "Dumnezeul". El trebuia să sufere, pentru că "numai El putea s-o facă!", zice Bonke. Nu-ți vine să strigi "Aleluia"?

Biserica trebuie să știe să sufere. Nu doar cu răniți, nu doar cu înlăcrimații, ci și cu Hristos! 

Nicolae.Geantă

vineri, 6 noiembrie 2015

Cum stau românii la capitolul spitale? - de Nicolae Geantă

"Vrem spitale, nu biserici" e strigătul unui nor gros de protestatari conaționali, care au găsit țapul ispășitor în incendiul de la Colectiv: Biserica! Nu comentez dacă Biserica a greșit ori ba vis a vis de enoriași. O fac deja în fiecare săptămană! Nu comentez nici declarațiile enoriașilor. Au dreptul la opinie. Dar vreau să elucidăm o enigmă...

Ne lamentăm că avem prea puține spitale. Că s-au închis jumătate. Că ar trebui construite mai multe. (Nu știu de ce vrem să fim bolnavi!). Că în străinătate...

Ce e în străinătate? În Irlanda, Suedia, Danemarca, ori prin nordul bogat al continentului nostru, dacă ești pensionar nici nu se mai uită medicii la tine! Consumi prea mult pe asigurări. Dacă nu știați întrebați bătrânii din țările nordice care se internează în Germania sau Austria. De frică...

Suedia, al căruia model îl tot lăuda domnul Iliescu, are numai 97 de spitale! La peste 9,56 milioane de locuitori (conform recensământului realizat de portalul specializat în informații de prim ajutor, Oturen.se). Adică 1 spital la 106.000 locuitori! Și Suedia are cca 3500 de biserici! (De 35 de ori mai multe ca spitalele!). Adică o biserică la 2733 de inși.

USA, țara la care oamenii visează mai mult ca la Cer, a depășit 310 milioane de locuitori, dar are numai 5586 spitale, în scădere dramatică față de anul 1975, când se înregistrau 7.165. Da, se-nchid spitale și în USA!  În ceea ce privește lăcașurile de cult, studiul realizat de Institutul Hartford, pentru cercetare religioasă în 2011, arată că în USA sunt aproximativ 350.000, din care 314.000 protestante, 24.000 catolice, restul aparținând celorlalte religii. Adica o biserică la 885 de persoane! Privind analiza, constatăm că în USA există 1 spital la fiecare 62 de biserici, și 1 spital la cca 56.000 locuitori.

joi, 5 noiembrie 2015

Pilonii de bază - de Nicolae Geantă

Indicele dezvoltării umane. este o măsură cantitativă care arată nivelul de dezvoltare al unei țări. El ia în calcul veniturile, învățământul și sănătatea. România e pe locul 50 în lume. Prea jos. Nu are nici bani, nici școală renumită și nici spitale puse la punct. Adică niciun pilon al societății stabil.

Spuneam ieri unui adventist, apoi liceenilor, că o societate, sau un individ, ca să iasă din marasm socio-economic are nevoie de trei lucruri: profesori buni, pastori sau preoți buni și medici buni. Pilonii societății nu sunt banii, ci școala, biserica și (admit) spitalul. Școala e pentru minte, biserica pentru suflet și spitalul pentru trup. Școala te face cult, biserica te face spiritual iar spitalul te reface sănătos.

E periculos să ai școală fără biserică! Au avut ateii. Și uite unde e România. Plecată din "top ten" înainte de a veni ei. Nici acum nu am scăpat de blestem! Fără biserică oamenii cu școală fac bombe. Chiar Einstein a greșit aici. Fără biserică băieții dăștepti fură cu facturi. Priviți politicienii. Anturajele lor. Ingineriile financiare. Fără biserică studenții fac orgii prin cămine, gay-ii dau crucile jos de pe Casa Domnului, tinerii se duc în discoteci, fumează iarbă, înjură Patriarhul, colindă cu Halloween-ul. Chiar și la grădiniță! Oricât ar fi ce deștepți bărbații beți vomită pe ei la party, femeile își dezvelesc trupul fără inhibiții. Oriunde...

miercuri, 4 noiembrie 2015

Cuvântul Sfânt - de Zorica Laţcu

Doamne, sfântul tău Cuvânt
este pe acest pământ
aluat pe care-l pui 
în făina gândului.
Şi îl faci ca să dspească
dospitura cea cerească.

Tu, care toate le poţi,
penru toate, pentru toţi,
Pune-n mine aluat,
să-l dospesc neîncetat.
Şi Cuvântul Tău cel sfânt
În covată să-l frământ.

Şi-n cuptorul cel de foc
al durerilor să-l coc.
Şi să fac sfinte prescuri
pentru cuminecături!


marți, 3 noiembrie 2015

De murit, murim cu toții. Singuri sau în colectiv – Vladimir Pustan

Stalin zicea că moartea unui om e o tragedie. Când mor mai mulți e statistică. Cei mai mulți mor în cada de duș, nu în avioane. Mor și sfinții și haimanalele, bogații și boschetarii, geniile și analfabeții. E cea mai democratică experiență a omenirii. Sub cruci de marmură neagră și sub cruci de lemn se putrezește egal. Liberté, égalité, fraternité.

Pentru unii lacrimă, pentru unii prilej de harță, pentru alții satisfacție. ,,Dumnezeu e drept” au spus. Nu, Dumnezeu nu e drept. E bun. De era drept, nu mai erau postaci. Nici editorialul acesta. 

Dumnezeu nu doarme. Dacă ar dormi nu ar avea vise, ci coșmaruri. Noi suntem coșmarul Lui. Până la ora asta au murit la Colectiv 31 oameni. Probabil că numărul lor va crește. Se moare în cluburi pentru că acolo e înghesuială. Pe vremuri se murea și în biserică pentru că erau și ele pline. În 1930, la biserica din Costești, județul Argeș s-a aprins altarul iar ușa se deschidea spre interior. Au murit în Vinerea Mare 118 oameni din care cei mai mulți au fost copii. Dar ateii n-au profitat de situație ci au păstrat o tăcere necesară în acele clipe grele. În urmă cu ceva ani era să mor electrocutat în baptistier. Pastorul ce-a fost cu mine la slujbă a murit un an mai târziu în accident de mașină.

luni, 2 noiembrie 2015

Nicolae Geantă - Lângă Cruce dar departe de Hristos (predică audio)

Poţi fi lângă Cruce şi să stai nepăsător? 
Să joci zaruri? Să huidui?
Să nu vezi Răstignitul?
Să fi în faţa ei cu ochii şi departe cu inima?
Poţi. Poţi pierde veşnicia la piciorul Cruci. 
Dar numai acolo se poate şi câştiga!
pentru a asculta predica faceţi click pe foto

Jurnal de Brazi

Emanuel Păun
       Brazi. Prahova. Sâmbătă 31 octombrie 2015. Conferinţă de tineret. Regională. Braşoveni. Care au plecat de acasă încă de la 7 dimineaţa. Un autocar întreg. Evanghelici, ortodocşi. Elevi. Studenţi. Căsătoriţi. Baschetbalişti. Voleibaliste. Fotbalişti. Vreo 60. Toţi aduşi de profesorul Stelian Robu. Bucureşteni. Vreo 20. Fotbalişti. Nepocăiţi. Toţi aduşi de Beni, un „tudorist” misionar printre tinerii fotbalişti. Ploieşteni. Baschetbalişti. Prahoveni din Brazi, Câmpina, Drăgăneasa, Brătăşanca, Bordeni, Strejnic, Boldeşti. Creştini după Evanghelie, penticostali, ortodocşi. Diverşi. Ca o trusă de creioane colorate. Le-am spus că un creion colorat poate lăsa o istorie scrisă. Dar un desen într-o culoare e incomlet. Peisajele încântătoare se fac numai din amestec de culori.,,
Grupul Betel Codlea
 Evenimentul a început la 10,30. Cu închinare. Lauda a condus-o chitaristul Emanuel Păun. Apoi Nicolae Geantă a motivat tinerii pentru rugăciune. Apoi iar s-au cântat imnuri. Dumnezeiesc. După vreo trei sferturi de oră a urmat Darius Ignat. Un codlean care în vara asta a misionat trei luni în Egipt. Prezentarea sa a fost impresionantă. Prea mulţi săraci abandonaţi. Misionari printre musulmani însă sunt puţini. Poate de aceea trimite Dumnezeu sirienii în Europa. Nicolae Geantă a predicat „În Templul lui Dumnezeu dar în slujba celui rău”. Despre Eliaşibi falşi, care fac compromis aducând în cămările Domnului străinii. Vrăjmaşii de moarte. Despre credincioşii care calcă orânduielile sfinte: fură zeciuiala, ziua Domnului. Despre cei ce vor să fie sub protecţia divină dar păcătuiesc cu voia! Toţi au însă şansa schimbării. Dumnezeu întinde mâna oricui i-o cere… A urmat iarăşi închinare. Şi mult aşteptata masă de prânz.
De la 14 la 17 s-au desfăşurat activităţi sportive. Baschet băieţi şi volei fete la sala de Sport din Popeşti. Ploieştii contra Codlea. Fotbal pe terenul artificial de la Băteşti. 6 echipe. Cei ce n-au făcut mişcare în aer liber au făcut repetiţii în biserică.

duminică, 1 noiembrie 2015

Ține lumina aprinsă! - de Moody

Un om se plimba pe stradă într-o seară, când a observat un alt om care ținea în mână un felinar. Omul părea a fi orb, așa că l-a întrebat:
- Prietene, ești nevăzător?
- Da, răspunse acesta.
- Și atunci de ce ții în mână un felinar?
- Îl țin ca să nu se împiedice lumea de mine.

Luați exemplu de la omul acela orb. Țineți ridicat felinarul care radiază frumusețea Raiului, pentru ca ceilalți să nu se poticnească de voi.

(o povestire extrasă din „O colecție de povestiri clasice” – D. L. Moody;

Nicolae Geantă - În Casa Domnului dar în slujba vrăjmaşului (predică audio)

Se poate să începi în Duhul şi să finalizezi în firea pământească?
Dar să fi sfânt în Casa Domnului şi să slujeşti celui rău?
Care sunt situaţiile când sfinţii sunt în slujba vrăjmaşului?
Şi totuşi, există ieşire?
faceţi click pe fotografie 
pentru a asculta predica


Cea mai persecutată religie

Numărul creştinilor persecutaţi în lume oscilează între 100 şi 150 de milioane de persoane. Aceste cifre, în continuă creştere, reflectă trista realitate a faptului că, creştinismul este cea mai persecutată religie din lume. Conform raportului realizat de O.N.G.-ul „Portes ouvertes“, în lume, la fiecare cinci minute moare un creştin. Aşa cum explică Marc Fromager, directorul AED (Aide à l’Eglise en détresse, organizaţie internaţională care luptă pentru respectarea drepturilor creştinilor din lumea întreagă), spre deosebire de ţările preponderent musulmane, în toate cele 131 de ţări din lume care au o cultură creştină libertatea religioasă este garantată, repet, este ga-ran-ta-tă tuturor cultelor. Dintre cele 49 de ţări de cultură musulmană, 17 dintre ele nu tolerează nicio altă religie şi îi controlează cu stricteţe pe credincioşii non-musulmani. Alte 19 ţări musulmane recunosc teoretic libertatea religioasă, dar totul se opreşte la acest principiu. În realitate, lucrurile sunt de fapt extrem de tragice. Creştinii rămân grupul religios cel mai discriminat din lume: aceştia sunt implicaţi în 75 % dintre cazurile privind nerespectarea libertăţii religioase.

pentru tot studiul fă click pe