marți, 4 august 2015

Extremele îngrijorării - de Nicolae.Geantă

Stăteam foarte îngrijorat că nu pot găsi un o soluție de a mă întoarce marți din Germania. Am dat diferite telefoane, m-am rugat, am sâcîit Internetul. Să mă încurajeze, un frate care stătea foarteee pasiv, a spus că nu trebuie să-mi fac griji: "lucră Domnul"!

E drept, noi creștinii nu trebuie să ne îngrijorăm de nimic. Dar nici să trecem în extrema cealaltă! Am învățat că "Domnul lucră", dar nici noi nu trebuie să stăm cu mâinile-n sân. Când Goliat a înfruntat Israelul, Dumnezeu lucra, dar numai David nu a stat cu mâinile la spate!

Sunt creștini care nu au serviciu, tineri care nu se căsătoresc, afaceriști ce intră în faliment, elevi care nu iau bacu', dar așteaptă ca Domnul să lucreze. Dacă vrei să lucreze trebuie cauți locuri de muncă, să duci CV-uri la firme, să te îmbraci decent și să te prezinți la interviu. Dacă vrei să ai o soție trebuie să ieși din casă, "să te tunzi și să te speli pe dinți", vorba unui pastor american și să socializezi cu fetele (nu doar pe facebook!). Dacă vrei să ieși din faliment redu cheltuielile, renunță la împrumuturi... Dacă vrei ca Domnul să "lucre" la bac' trebuie să faci pregătire la mate, să citești comentarii la româna, să faci variante...

Ceea ce deranjează cel mai mult în biserici e faptul că unii predicatori urcă la amvonul bisericii fără nicio grijă. "Vorbește Domnul", zic stimabilii. (Ba chiar disprețuiesc pe cei nu procedează așă). Vorbește Domnul dar dacă ai stat înainte ore la studiu. Dacă ai schiță de predică. Dacă ai memorat versete, idei! Altfel vei spune tot ce îți trece prin cap! Ați auzit d-astea?

Fugiți de extremele îngrijorării. Nu tremurați de teamă că nu există cale de ieșire, dar nu rămâneți nici cu brâncile pe gard ca pensionarii așteptând pensia! Dumnezeu lucrează, dar noi trebuie să ne facem partea! Ce spuneți, n-ar fi cazul să începem ieșirea din criză?

Nicolae GEANTĂ
Nurnberg, 4 august 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu