youtube

ROMÂNII DIN USA. Un Studiu socio-cultural realizat de SEFORA GEANTĂ


Iubiți frați și prieteni,

Fiica mea ce mică - Sefora - realizează un studiu despre românii din USA în cadrul masterului de STUDII AMERICANE de la Universitatea București. Pentru a face o sinteza cât mai profundă și mai documentată, Sefora a realizat un chestionar pe care vă roagă respectuos să îl completați (vezi scrisoarea sa de mai jos si linkurile respective).

Sefora dorește de asemeni să publice lucrarea la momentul finalizării ei, fapt care este foarte încurajat chiar de mine. (astfel de studii, despre românii din USA, o comunitate deloc neglijentă a diasporei noaste, sunt destul de rare). Deoarece în momentul de față trecem cu toții printr-o situație destul de incertă, nici eu, nici ea, nu putem ajunge în curând în US deși ne dorim foarte mult. (Mai ales pentru PROBE de teren). Prin urmare, studiul va fi realizat prin intermediul online.

În concluzie, vă rog frumos să dați share acestui material la cât mai mulți cunoscuți ai dvs, români stabiliți în USA, copiii dânșilor sau chiar cei ce au lucrat în US pentru o anumită perioadă.

Vă rog de asemeni să anunțați și prin bisericile dvs!

Vă mulțumim din inimă!

Cu deosebit respect și dragoste pentru dvs,

alături în Hristos

Nicolae Geantă


S C R I S O A R E A    S E F O R E I

Bună ziua!

Numele meu este Sefora Geantă și realizez un studiu, pentru lucrarea mea de disertație, axat pe comunitatea de români din Statele Unite. Studiul vizează două categorii de imigranți: prima generație de imigranți români (născuți în România și mutați în SUA) și a doua generație (copiii născuți și/sau crescuți în SUA sau chiar în România).

Scopul studiului este să evidențieze modul în care imigranții români s-au adaptat la standardele societății americane. De asemenea, voi încerca să identific diferențele de mentalitate dintre generații și modul în care românii din diaspora se raportează la România și tradițiile românești.

Cele două chestionare pot fi accesate apăsând pe următoarele link-uri:

1.     Chestionarul pentru prima generație (părinți) – https://forms.gle/rRepEezo8Vv4pjjd7

2.     Chestionarul pentru a doua generație (copii) – https://forms.gle/oMFs4Kwb6n7BNsc8A

Răspunsurile dvs. sunt anonime. Nu este obligatorie trecerea identității.

Timpul necesar completării chestionarelor variază între 10 și 15 minute.

În cazul în care aveți întrebări și sugestii sau doriți să aflați mai multe despre rezultatele studiului, mă puteți contacta la adresa de email seforageanta21@gmail.com

Am nevoie de cât mai mulți participanți, așa că încurajez distribuirea acestui mesaj către cât mai multe persoane care se încadrează în categoriile menționate mai sus.

Mulțumesc mult pentru ajutor!

S e f o r a


SCRISOAREA POATE FI CITITĂ ȘI ÎN LIMBA ENGLEZĂ PE SITE-UL ROMANIA.AI

- CLICK  - https://www.romania.ai/dissertation-research-by-sefora-geanta/


important

1. textul de mai sus poate fi distribuit cu copy paste...

2. persoanele care se descurcă mai greu pe gadgeturi pot accesa primul link unde vor găsi chestionarul si in format pdf sau word. Odată descărcat, printat și completat poate fi transmis pe adresa Seforei de mai sus!

3. studiul nu are restricții la vârstă, sex, religie, activități profesionale etc. Singura condiție este ca cel chestionat să fie de etnie română

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu