youtube

sâmbătă, 29 ianuarie 2022

„Canada's Freedom Convoy” între minciună și adevăr - de Nicolae.Geantă

sursa:
Texas News Today











Pe 23 ianuarie au plecat în convoi din Vancouver. Inițial sute. Apoi mii. Zeci de mii. 50.000 spun prietenii noștri din Canada. De 7 zile trucker's (camionagii) canadieni mărșăluiesc spre capitală, spre Ottawa. Unde, azi 29 noiembrie, au un megaprotest. Împotriva restricțiilor pandemice. Oamenii stau afară în frig cu steaguri și bannere. Îi ovaționează pe camionagii de pe stradă, de pe poduri, de la balcoane. Oare de ce? Peste tot se strigă „Freedom”, adică „Libertate”. În dimineața asta era foarte frig în apropiere de capitală. Undeva la -21 grade Celsius. Dar canadienii rezistă. Intrarea în Ottawa e infernală. „Coloanele depășesc distanța dintre București și Craiova”, mi-a zis D.G. Cine pleacă la drum trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Protestul camionagiilor vine împotriva unor măsuri (dure) pe care domnul Trudeau și Guvernul său le-au luat în această pa.n.de.mie. E drept, e greu de gestionat lucrurile. Mai ales când ai de-a face cu libertatea oamenilor. Când noaptea trecută trucker's-ii au intrat pentru „discuții” în capitală viața cotidiană s-a bulversat. Poliția, armata, populația, toți sunt în gardă. Iar domnul Trudeau a anunțat că intră în izolare pentru că a avut contact cu mai multe persoane infectate cu cov.i.d. Ori, în Canada dacă ești imunizat cu două doze nu mai ești obligat la lockdown. Presa se întreabă dacă domnul Trudeau e într-adevăr vaxcinat sau fuge de responsabilitate. Apropo, deși camionagii au brăzdat țara de luni, presa lor a tăcut până seara trecută. Iar în România nu a apărut nicio știre pe această temă! Să fie cenzură? Să fie un eveniment neimportant? Protecție sau rea voință?

Totuși presa canadiană a încercat să răstălmăcească evenimentul. Exact ca pe la noi. Au spus că trucker's-ii vor să vină să dea foc Parlamentului! Că vor să-l transforme într-un nou Capitoliu (vezi incidentul american din 6 ian. 2021). Că sunt trumpiști. Că sunt „fringe minority”. Adică minoritate marginală. Că sunt anarhiști. Că au viziuni inacceptabile. Mai mult, aruncă totul ]n spatele non-vaxxerilor! În contextul în care o mare parte dintre camionagii protestatari, și chiar coordonatorul „raliului” sunt vaxcinați! Iar mulțimea care-i aplaudă e majoritatea imunizată! (79% cu schema completă). Și adjectivele ar putea continua... 

Organizatorul protestului a declarat că nu vor pleca de pe Dealul Parlamentului până nu vor rezolva problema restricțiilor.  Chiar așa, parlamentarii au liber până luni. Deci nimeni nu poate lua nicio decizie! „Toate se întâmplă pentru că lumea e obosită!”, spunea un politician din opoziție. eu cred că „lupta unii împotriva altora” ne-a obosit mai tare decât virusul.

Când am vorbit astăzi cu niște prieteni din Canada și mi-au spus cum stau lucrurile pe la ei (apoi am verificat ceva informații pe Internet) mi-am dat seama că societatea a luat o direcție greșită. Și ireversibilă. S-a polarizat în exces. A ajuns pe două extreme. Fără cale de mijloc. Doar alb și negru. „Fără nuanțe”, vorba unui bun coleg al meu. Priviți numai puțin în jur. În România. Cum încearcă cineva să argumenteze de ce e împotriva unor restricții, de ce este conservator, de ce are opinii diverse, de ce are anumite temeri ori frici, cum e considerat șoșocist, inconștient din șleapca AUR-ului, pro-rus, pro-Putin! Da da, acuzat că face jocurile Moscovei! Iar cine e în tabăra adversă (pro-reguli) e catalogat antihrist! Demn de iad! Chiar așa să fie?

Nu pot prezice care va fi soarta camionagiilor canadieni. Dacă vor face prăpăd la Parlamentul lor, dacă vor face victime pe străzi sau își vor debarca Guvernul. Cine crede așa ceva îl suspectez de conspiraționism. Însă ce am învățat din protestul lor este că trăim parcă în filmul lui Leo di Caprio, în „Don't look up!” (Nu privi în sus). Suntem amenințați cu toții de un pericol mondial dar acuzăm pe cei ce trag alarma că umblă cu fake-news-uri! Asta până vom vedea „cometa” cu toții, cu ochii noștri. Numai să nu fie prea târziu...

Aș avea totuși o curiozitate: de ce nu spune nimic presa din România?

Închei cu un citat al lui Platon: „Putem ierta copiii care se tem de întuneric, dar nu putem ierta adulții care se tem de lumină!”. Chiar așa de ce unii se tem de lumină? 

PS: Rugați-vă pentru Canada! Rugați-vă pentru România! Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze adevărul!

Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. Amin!
    Marxistul Trudeau este un Joe Bidè mai tânăr... câteodată unii își merită soarta prin alegerile lor de a lupta împotriva lui Dumnezeu!
    Poate îl sună Trudeau & Co. pe Ceaușescu să îi dea un sfat, este iarnă, oamenii nu mai au nimic de pierdut, doar că nu suntem pe 25 decembrie...era deja în " deja-vù ".
    Biserica parcă nu mai are nici un cuvânt în aceste vremuri... avea dreptate fiul Abel , " biserica trebuie să se pocaiască!" în lupta cu secularismul și himerele antihristice aflate la conducere.
    Miroase a Cer, sunet de trâmbiță... Dumnezeu să trezească Canada, România.
    Uneori vulcanii sunt mai înțelepți decât oamenii, transmit mesajul lui Dumnezeu către omenire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Să protestezi în piață e gratis, dar să implici camionul e scump. Întrebarea este dacă valutează boierii de acolo diferența ?

    RăspundețiȘtergere