youtube

sâmbătă, 9 octombrie 2021

Cea mai eficientă predică - de Nicolae.Geantă

“Unde ești Doamne, am urlat la zăbrele

Din lună venea fum de cățui,

M-am pipăit și pe mâinile mele

am găsit urmele cupelor Lui!”

(Radu Gyr)


Sfântul Ștefan a predicat atât de bine celor ce îl înconjurau cu pietrele în mâini încât i-a tăiat la inimă! Unii s-au pocăit. Alții au scrâșnit din dinți și plini de mânie l-au omorât! “Gata, am terminat pentru totdeauna cu omiliile lui!”. Dar suferința lui? Vorbele i-au fost poate uitate, dar suferința sa n-a putut fii stearsă din memorie. Cel puțin pentru Saul din Tars. Modul cum a suferit l-a răscolit pe prigonitor în mâruntaie. A fost mai mult decât o predică. Imaginea l-a urmărit. Până s-a convertit. Theresa de Lissieux tocmai asta spunea:”A suferi din toată inima pentru ceilalți aduce mai mulți oameni la Dumnezeu decât cea mai bună predică!”


În arenele romane creștinii mureau uciși de fiare sălbatice. Dar modul în care mureau convertea publicul din tribune. Ceea ce l-a determinat pe Tertulian să spună că  “sămânța creștinilor e sângele martirilor!” În închisorile comuniste torționarii se converteau privind suferința celor ce sufereau sub mâinile lor. Suferința încurajază mai mult decât o predică.


După ce Mel Gibson a lansat filmul despre viața Domnului Isus, a fost criticat de “progresiști” că e prea sângeros. Că are prea multă suferință. Noi am crezut că acest lucru s-a datorat înverșunării cu care oamenii se împotrivesc lui Hristos. Dar în spatele cortinei era ceva mai subtil: diavolul știe ca oamenii se convertesc când văd suferința Mântuitorului!


Hristos a fost OM al durerii și obișnuit cu suferința, ca să-l citez pe profetul Isaia. Suferința Sa, de nevinovat, e cea mai eficientă predică ținută vreodată! Privită atent nimeni nu ii poate rezista!


Nicolae.Geantă

Nettingsdorf, Austria  

4 comentarii:

  1. Cine nu e pe *frecvența* Domnului, nu ascultă vocea Lui.aici, pe pământ..o va asculta* vrând-nevrând*în ziua judecății...doar să nu fie prea târziu.

    Doamne, ajută-i pe cei care mai șovăie pe la porțile Tale, să-nțeleagâ că viața adevărată începe după povestea ce-o trăim aici
    R. Wurbrand spunea :*Viața e un episod pregătitor pentru una eternă : un prolog*

    *Ascultă-L...*
    Liliana Ciobotaru

    Poți trăi mereu cu dezamăgirea,
    Sau poți vedea-n veci Dumnezeirea !
    Nu sta departe de Izbăvitor,
    Ascultă-L !Cuvântul Lui e salvator !

    Poți avea sufletul gol și rece,
    Sau poți primi mântuire și pace.
    Nu abandona acum , ultima luptă ,
    Ascultă-L !Colțul de Rai fie țintă !

    Poți să crezi în oameni și-n fricile lor,
    Sau poți să--L alegi pe Sfântul Nemuritor !
    Nu ține ușa-ncuiată, fii fără teamă,
    Ascultă-L ! Primește-L, încă te cheamă !

    Poți auzi lumea cu vibrația ei,
    Sau poți simți Cerul dacă tu vrei !
    Nu lăsa inima să-ți fie înfrântă !
    Ascultă-L ! Se-apropie Domnul ! Ascultă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru toate comentariile! 🙏

      Ștergere
    2. Sunteți minunat frate Nicolae ,fiti binecuvântat in toate și mai ales în darul care Dumnezeu vi la încredințat adică să ne învățați despre El 🤗
      P.S as dori și eu să vă rog ceva daca nu e prea mult sa îmi dați și mie e-mailul dumneavoastră sau vă las e-mailul meu și să să îmi scrieți și eu am sa va dau replay așa fel în cât nu e nevoie sa va faceți public e-mailul ...mulțumesc anticipat ,Timotei

      Ștergere